Scholz megint Orbánnak üzent, de egy fontos részletet kifelejtett

2024. március 13. 09:45

A német kancellár nem ért egyet a magyar miniszterelnök és Donald Trump véleményével az ukrajnai háború ügyében, ám eközben saját hazájában is súlyos kritikákat kapott.

2024. március 13. 09:45
VON DER LEYEN, Ursula; STOLTENBERG, Jens; SCHOLZ, Olaf; MICHEL, Charles

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Olaf Scholz kijelentette, Európának addig kell támogatnia Ukrajnát, ameddig arra szüksége van. A Kronen Zeitung szerint ezzel

a német kancellár egyértelműen elhatárolódott Orbán Viktor álláspontjától, aki a Donald Trumppal zajló megbeszéléseket követően azt mondta, Trump békét hozhatna Ukrajnában, ha leállítaná a háború amerikai finanszírozását.

Scholz tehát más kormányfőket kritizál nagy erőkkel, pedig eközben a saját háza táján finoman szólva sincs minden rendben: legutóbb éppen azzal vádolták, hogy Németország régi jó szokásához híven a szövetségesei mögé bújik, a német kancellár pedig két éve csak szövegel, de nem tesz semmit Ukrajnáért.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­­­g­­­ö­s­ ­l­á­n­­­y­­o­­k­­­ ­v­­á­­r­­n­­a­­­k­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Hoked_ly
2024. március 18. 12:12
Amikor Putyin köhint egyet, Scholz berohan a bunkerbe.🤣🤣🤣🤣🤣
bagira002
2024. március 13. 17:37
Akik ukrán tulajdont szereztek háborúba azok menjenek , ne másokkal élete árán védessék . Magyarországi lakosok ukrán tulajdonhoz nem jutottak , így semmi közünk a háborúhoz nincs semmiféle érdek , magyarok nem kötelezhetők .
Dixtroy
2024. március 13. 15:04
"Olaf Scholz kijelentette, Európának addig kell támogatnia Ukrajnát, ameddig arra szüksége van." Kinek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!