Keményen kiosztották a német kancellárt: „Nem kéne berezelni Putyin minden egyes szavától”

2024. március 11. 13:18

A kritikus szerint Olaf Scholz az elmúlt két évben csak szájkaratézott, de semmit nem tett azért, hogy Ukrajnát megsegítse.

2024. március 11. 13:18
null

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

***

A Die Welt publicistája szerint, ha Kijev elesik, abban bizony Olaf Scholz német kancellárnak is lesz felelőssége, ugyanis két éve csak szövegel az SPD-s politikus, de nem tesz semmit Ukrajna megsegítése érdekében. A szerző szerint Németország „régi jó szokásához híven a szövetségesei mögé bújik, ez pedig végzetes lehet Európa számára”.

Az írás úgy folytatódik: két évvel a háború kirobbanása utána Ukrajnát a falhoz szorították, és ez jelentős részt a német kancellár miatt van. A fejtegetés szerint 

lőszer és fegyver nélkül nem lehet kiseperni az agresszort. Ehhez nem kell katonai zseninek lenni. Scholz is tisztában van ezzel. Szimplán csak nem akarja, hogy Putyin veszítsen, mert ez túlságosan feldúlná Putyint”.

Scholz ehelyett inkább csak azt akarja, hogy Moszkva ne nyerjen. A kérdés pedig az a szerző szerint: nem kellett volna már két éve kimondania, hogy nem kíván olyan hadfelszerelést adni, amelyek nehéz helyzetbe hoznák az orosz egységeket? Sokat segített volna vele.

A publicisztika úgy végződik: ha Trump lesz az elnök és összeomlik a kivéreztetett ukrán arcvonal, az nagy valószínűséggel azt jelenti majd, hogy Putyin a saját kénye-kedve szerint, erővel teremt új viszonyokat Európában. Ebben része lesz Németországnak, mivel nem azt szállította, ami az ukrán félnek kellett volna. Közben pedig az ukránok azért halnak meg, amit a németeknél egyesek nem tartanak fontosnak: hogy szabadságban élhessenek.

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 05:06
🍓 ️ ­­I­­g­­a­­z­­­i n­­i­­­m­f­­­o­m­­á­­n­­­i­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Megtalálta
2024. március 12. 23:32
"A Die Welt publicistája szerint, ha Kijev elesik, abban bizony Olaf Scholz német kancellárnak is lesz felelőssége, ...." Már keresik a "felelősöket", akiket majd hibáztatni lehet, hogy miért nem jött be a nyugat "Ukrajna" mesterterve.
Akitlosz
2024. március 11. 23:22
A kritikusoknak szokás szerint nincsen igazuk.
Martell 2
2024. március 11. 22:33
Ezt a libsi firkászt is ki kellene zavarni az ukrán frontra, ne csak a pofája járjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!