Orosz védelmi miniszter: az ukrán erők nem voltak képesek megvetni a lábukat egy újabb védvonalon

2024. március 06. 08:21

Szergej Sojgu borús képet vázolt ukrán szempontból, tovább nyomulnak az orosz erők.

2024. március 06. 08:21

Nyitókép: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

***

Avgyijivka bevétele után az orosz hadsereg megakadályozta, hogy az ukrán erők megvethessék a lábukat egy újabb védvonalon – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy keddi parancsnoki videókonferencián. 

„Miután az ukrán fegyveresek elmenekültek az avgyijivkai védelmi csomópontról, az orosz csapatcsoport nem hagyta, hogy megkapaszkodjanak

 a Petrovszke-Lastocskine-Szjeverne vonalon, és továbbra is nyomást gyakorol az ellenségre nyugat felé” – hangoztatta Sojgu, méltatva az orosz hadsereg teljesítményét.   

A moszkvai katonai tárca keddi hadijelentése a kupjanszki, a donyecki és az avgyijivkai frontszakaszról számolt be orosz előretörésről, 21 ukrán támadás és ellentámadás visszaverése mellett. A legtöbb, szám szerint tíz ellenroham Avgyijivkánál hiúsult meg.   

Az összefoglaló szerint az ukrán fél a harci „érintkezési vonal” mentén az elmúlt nap folyamán csaknem 1100 katonát veszített,

 akik közül a legtöbben, mintegy ötszázan az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett Sz-300-as légvédelmi rendszerek több indítóállását, egy brit Stormer légvédelmi rakétarendszerhez tartozó harcjárművet, egy drónirányítási központot, egy MiG-29-es repülőgépet, négy harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, három páncélozott szállítójárművet, egy lengyel Krab önjáró és egy amerikai M777-es vontatott tarackot, HIMARS sorozatvetők négy rakétáját és 112 drónt.   

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást.

(MTI)

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. március 06. 15:22
10 ev alatt se epitettek ki masodik vonalat? eleg felelotlen
remi
2024. március 06. 11:03
"Normálisan már készen kell lennie egy kiépített védvonalnak " A butuzov nevű hohol propagandista tegnap hosszan őrjöngött a tg-kanálján, hogy ezekből a "védelmi vonalakból" egyelőre szájtépés szintjén készült el a legjelentősebb rész. Amúgy valódi építkezés olyan 50 kilométerre folyik a jelenlegi frontvonalaktól, valószínűleg a hohol hadvezetés már azzal számol, hogy ennyit már elbuknak.
ihavrilla
2024. március 06. 09:37
Normálisan már készen kell lennie egy kiépített védvonalnak készletekke együtt, ahová visszavonulhattak volna. Most elkezdeni kiásni, az bizony nem megy, pláne egy folyamatos támadás alatt.
files32
2024. március 06. 08:57
Hadicsel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!