Olyan ütemben terjeszkedik az Aldi, hogy arra szavak nincsenek

2024. március 08. 19:36

Az Aldi csütörtökön közölte, hogy terve új üzletek megnyitását és átalakítását is magában foglalja.

2024. március 08. 19:36
null

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

***

Az Aldi nyolcszáz új üzletet nyit egy ötéves terv keretében az Egyesült Államokban, kihasználva, hogy az amerikaiak egyre ártudatosabban vásárolnak a magas infláció miatt – tudatta az ABC News.

Az infláció sok fogyasztót arra késztetett, hogy változtasson a bevásárlási szokásain. A fogyasztók belefáradtak az átlagosan 19%-kal magasabb árakba és új utakat keresnek a kiadások csökkentésére. Az élelmiszerboltokban a márkás termékek helyett a bolti márkás termékeket választják, diszkont áruházakba térnek át, vagy egyszerűen csak kevesebb terméket vásárolnak, például rágcsálnivalókból vagy ínyenc élelmiszerekből.

A kritikusok által árdrágításként elítélt fogyasztói ellenállás az élelmiszerek, valamint az olyan fogyasztási cikkek, mint a papírtörlő és a szalvéta esetében volt a legszembetűnőbb. Az otthon fogyasztott élelmiszerek amerikai árai jellemzően 

évente 2,5%-kal emelkednek, de 2022-ben 11,4%-kal, 2023-ban pedig további 5%-kal nőttek a kormányzati adatok szerint.

Az Aldi csütörtökön közölte, hogy terve új üzletek megnyitását és átalakítását is magában foglalja. Az északkeleti és középnyugati régióban 2028 végéig közel 330 új üzletet kíván nyitni. A vállalat emellett további üzleteket nyit Dél-Kaliforniában és Phoenixben, valamint új városokba, köztük Las Vegasba is belép.

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­g­­ö­s­­­ ­l­á­­n­y­o­­­k­­ ­v­­á­­r­n­­a­­k­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
röviden
2024. március 09. 19:36
Sok sikert.:)
KBA98
2024. március 09. 11:47
Utálom a németeket!
blackorion93
2024. március 09. 01:07 Szerkesztve
Elég nagy baj ez... Jobbról köpködünk nyugatra minden adott alkalommal amikor lehet, de azért olcsó német üzletláncot a világért se hagynánk ki. Mondjuk ez lehet ezért van, mert a magyar családok túlnyomó többsége, úgy örül annak, ha meg tud spórolni 3-4ezer forintot egy nagy bevásárláson, mint ha a lottó ötöst húzták volna ki nekik. Eleve az, hogy nincs egy magyar lánc, ami a versenyt feltudná venni velük, szégyen és gyalázat. Ez a nagy-nagy "nemzeti politika".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!