Nem támogatja a kormány, hogy Mark Rutte NATO-főtitkár legyen

2024. március 05. 22:02

„Nagyon fura lenne, ha egy ilyen ember jelöltségét a magyar kormány támogatná” – mondta Szijjártó Péter.

2024. március 05. 22:02
News conference of Volodymyr Zelenskyy and Mark Rutte in Kharkiv

Nyitókép: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az nem diplomáciai teljesítmény, ha az ember csak azzal beszél, akivel mindenben egyetért. A külügyminiszter arra reagált újságíróknak, hogy Donald Tusk lengyel miniszterelnök nemtetszését fejezte ki, amiért Szijjártó Törökországban tárgyalt Szergej Lavrov orosz kollégájával. 

Az igazi teljesítmény a kapcsolattartás azokkal, akikkel bizonyos kérdésekben eltérő állásponton van”

– jegyezte meg.

Mark Rutte holland miniszterelnök esetleges NATO-főtitkárrá választása kapcsán elmondta, hogy a kormány biztosan nem tudja olyan személy megválasztását támogatni, aki „korábban térdre akarta volna kényszeríteni Magyarországot”.

Nagyon fura lenne, ha egy ilyen ember jelöltségét a magyar kormány támogatná” 

– közölte.

(MTI)

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sober
2024. március 13. 21:57
támogassa ruttét suriname, meg a holland antillák, meg pápua new guinea! egy fölényeskedő tetű! olyan tetű mint a svéd hegesztő!
tapir32
2024. március 10. 15:51
Rutte egy barom!
alfonzo
2024. március 07. 13:28
pedig Rutte minden feltételt teljesít: 1. Bukott kormányfő 2.A hollandok mint katonák beszariak ( Srebrenicánál telefosták az egyenruhát, amint megjelentek Mladic martalócai) Kell ennél jobb ajánlás egy NATO főtitkárnak?
Tommaso
2024. március 06. 20:28
Orban miert akarja a hazankat megvedeni egyedul kepes NATO- t szetbomlasztani? Csak mert a Kreml-beli gazdija erre utasitotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!