Nagy dobásra készül Ukrajna: újra ellentámadásban gondolkodnak

2024. március 08. 13:02

A szárazföldi erők parancsnoka szerint hamarosan „stabilizálják” majd a helyzetet.

2024. március 08. 13:02

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Olekszandr Pavljuk altábornagy, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka szerdán arról számolt be, hogy Ukrajna megpróbálja visszaszerezni a harctéri kezdeményezést idén, és ennek érdekében ellentámadási műveleteket indít – számolt be róla a Reuters.

Hamarosan stabilizáljuk a helyzetet”

– jelentette ki Pavljuk, aki az ukrán haderő főparancsnoki posztját elnyerő Olekszandr Szirszkij tábornokot váltotta a szárazföldi erők parancsnokának posztján.

Megteszünk mindent, ami lehetséges, hogy felkészítsük a csapatokat több aktív műveletre, és megszerezzük a kezdeményezést

– jelentette ki az altábornagy.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodek4b
2024. március 18. 13:00
Éhes disznó makkal álmodik !
Mandiner444hu
2024. március 09. 12:00
Ez már az Orosz-Nyugat alku része. Mindenki visz egy darabot Ukrajnából.
nzoltan-818
2024. március 09. 10:54 Szerkesztve
Ez stabilizálás nevű katonai szakzsargon az jelenti, hogy továbbra is sikeresen fogják működtetni még egy jó ideig a vér és pénzszivattyút, meg a brutális környezetkárosítás a tűzszünet és békekötés helyett, Oroszország és Ukrajna közt, a 27+ nyugati szövetségesek érdekében? Még hány embernek kell meghalnia, megnyomorodnia, árvának, özvegynek lennie, földönfutóvá, hontalanná válnia ahhoz, hogy a háborús héják jól lakjanak?
Megtalálta
2024. március 09. 10:29 Szerkesztve
remi 2024. március 08. 18:54 " Amúgy tényleg stabilizálódni látszik a front avdejevkától nyugatra, csak azt nem tudni pontosan, hogy a hoholok ehhez mennyi tartalékot vetettek be és mi maradt még. " Az egész háborúban ez az apróság mintha senkit nem érdekelne. Mennyibe került Avdiivka védelme, Bahmut védelme, mennyibe került a tavalyi ellentámadás, sőt, mennyibe került az ukránoknak a 2022 őszi ellentámadás. Többen is mondják (nyilván nem a fősodratú médiában), hogy ez a mostani ukrán hadsereg már a harmadik-negyedik iteráció, az előzőek lényegében megsemmisültek. 2022 tavaszán - 2022 őszén, aztán a 2023 nyarára összehozott támadóerőknek is annyi. Ha az Usától meg is kapják a pénzt, tán még összehozhatnak egy negyediket, de aztán ha eltelik fél év - egy év, megint ugyanott fognak tartani, ahol most. Elfogy az ember, elfogy a fegyver, a muníció, és megint mehetnek koldulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!