Nagy a baj: több százezer autót hív vissza az autógyár

2024. március 04. 18:01

A visszahívás közel 900 ezer autóra vonatkozik.

2024. március 04. 18:01

A General Motors közel 820 ezer terepjárót hív vissza a csomagtérajtóval kapcsolatos biztonsági probléma miatt. Az autógyártó arról számolt be, hogy a 2020-2024-es Chevy Silverado és GMC Sierra csomagtérajtójának kinyitásához használt elektronikus reteszelő mechanizmus rövidzárlatot okozhat, ha víz kerül a csomagtérajtóba. Ez azért is veszélyes, mert az ajtó véletlenül kinyílhat, miközben az autó parkol és így indulás után a csomagtérben tárolt dolgok kirepülhetnek – írja az Economx.

Az autógyártó azt is közölte, hogy egy panasz érkezett hozzájuk könnyű sérülés és három kisebb anyagi kár miatt.

A visszahívás több mint 570 ezer eladott járműre vonatkozik az Egyesült Államokban és körülbelül 249 ezerre Kanadában.

A kereskedők a csomagtérajtót nyitó külső kapcsolót vízállóbb anyagra cserélik. A General Motors bejelentése szerint március 18-án kezdik tájékoztatni az ügyfeleket arról, hogy az autójukat érinti-e a visszahívás.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ADAM J. DEWEY / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. március 05. 06:06
"Nagy a baj".. a fejetekben, ott biztosan. A faszom tele ezekkel a lefingott bulvár felütésekkel.. Beleszállt, minden megváltozhat, nagy a baj, mutatjuk, stb, stb.. Ez valami KESMA direktíva? Mert az origó után már a mandiner is ezt a gyakorlatot követi. Egy lokálisan érdektelen hírt így indítani: "Nagy a baj".. ez aljas klikkvadászat.
kokrowatz-0
2024. március 04. 22:32
rendes autót már csak a japók tudnak gyártani.
Johogy
2024. március 04. 20:53
Tehat van egy kurva nagy terepjaro, amihez ha viz er, zarlatos lesz. Evautolyabazmeg.
files32
2024. március 04. 19:51
Várjatok csak, majd ha a Kínai autók ideérnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!