Nagy a baj a Suzukinál, több ezer autót visszahívnak, a magyarokat is érinti a döntés

2024. február 25. 10:48

„A visszahívási kampányban Magyarországon 269 gépjármű érintett” – árulta el a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője.

2024. február 25. 10:48

Február 23-án tette közzé heti visszahívási listáját az Európai Bizottság illetékes testülete. Ennek egyik tétele az esztergomi Suzuki-gyárban készült Vitara és S-Cross szabadidőjárművekre vonatkozott – írja a Vezess.

A lap ezzel kapcsolatban megkereste a gyárat. A felmerülő kérdésekre Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője válaszolt.

„A Suzuki Motor Corporation és a Magyar Suzuki Zrt. minden gyártott modell esetében folyamatos műszaki ellenőrzést végez. Az egyik ilyen vizsgálat során kiderült, hogy

tavaly év végén bizonyos Vitarákban és S-CROSS-okban a bal hátsó fékcső a gyártás során megsérülhetett, mely a fékhatás csökkenéséhez vezethet.

A Suzuki Motor Corporation úgy döntött, hogy visszahívási kampányt indít, mely során a fékcsövet ellenőrzik és ha sérült, kicserélik az érintett gépjárművekben.

A visszahívási kampányban 4878 gépjármű érintett, Magyarországon 269.

Márkakereskedéseinket és disztribútorainkat értesítettük a helyzetről, a javítások már el is kezdődtek. Több esetben márkaszervizeinknek sikerült elvégezni az ellenőrzést és sérülés esetén kicserélni a fékcsövet még mielőtt az az érintett gépjárművek a vásárlókhoz kerültek. A Magyar Suzuki hazai márkakereskedései ellenőrzik a visszahívásban érintett modelleket, és ingyen elvégzik az ellenőrzést, illetve a sérült fékcső cseréjét. Az érintettségről ezen a linken lehet tájékozódni”

– erről tájékoztatott Bonnár-Csonka Zsuzsanna.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANDERS WIKLUND / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kislaci-2
2024. február 25. 12:25
fos csorogeciknek
chief Bromden
2024. február 25. 11:14
Eltérő fékhatás? Hogy ment át a műszakin?
westend
2024. február 25. 11:00
Bugyuta, félrevezető a cím. Manapság ez már hétköznapi történet, gyártótól függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!