Megvan az első fekete kormányfő Európában, ki nem találná, hol iktatták be!

2024. március 17. 16:09

Vaughan Gething lett az első fekete miniszterelnök Európában, miután megnyerte a munkáspárti vezetői versenyt.

2024. március 17. 16:09

Nyitókép: Matthew Horwood/Getty Images

***

A walesi munkáspárt Vaughan Gethinget választotta új vezetőjévé, így az 50 éves politikus lett az első fekete kormányfő Európában.

– olvasható a Politicon

 „Ma egy új lapot nyitunk nemzetünk történelmének könyvében. Egy olyan történelemben, amelyet együtt írunk.  – mondta a párttagoknak tartott beszédében.  

Gethinget a jövő héten fogják megerősíteni miniszterelnöki pozíciójában, miután a korábbi egészségügyi és gazdasági miniszter és Jeremy Miles oktatásügyi miniszter között egy rendkívül megosztó verseny alakult ki. A korábbi miniszterelnök, Mark Drakeford 2023 decemberében mondott le.

Az új vezető, aki szombaton a voksok 51,7 százalékát szerezte meg, azt ígérte, hogy megoldja a Wales előtt álló nehéz kihívásokat, köztük a megélhetési válságot, a dühös gazdák problémáit, valamint fejleszti az egészségügyi és oktatási rendszereket. 

 

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 23:11
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­z­i n­­­i­­m­­­f­­­o­­m­­­á­­n­­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
dorkoka
2024. április 02. 23:49
Megoldja a dühös gazdák problémáit? A baloldal maga a probléma.
Uztu
2024. március 18. 07:09
Helyes. Rohadjon az összes.
Unknown
2024. március 18. 07:07
Miért kell ezt leszólni? Minden értelmes ember a gyors összeomlásban kell, hogy érdekelt legyen! A hosszú agónia mérhetetlen károkat okoz! Hajrá angliának nevezett bármi csak így tovább előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!