Megkezdődött a tisztogatás az ukrán hadseregben

2024. március 02. 16:16

Olyan dandárok parancsnokait távolították el a pozíciójukból, akiknek katonái a fronton harcolnak.

2024. március 02. 16:16
Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy in Izium after the city was regained from Russian forces

Az ukrán hadsereg főparancsnoka a személycseréket azzal indokolta, hogy meg akarja óvni a véderő személyi állományát. Olekszandr Szirszkij elmondta, az ukrán katonák urai a helyzetnek, de bonyolulttá vált a helyzet a keleti fronton. A főparancsnok az RBC ukrán híroldal tájékoztatása szerint elmondta még, hogy nyilvánvalóvá vált, mekkora a különbség az egyforma haderőt és ellátást birtokló dandárok sikerei között a fronton. 

Míg egyesek vissza tudják verni az orosz támadásokat, mások feladják a kiépített állásokat”

– mondta az ukrán hadsereg nemrég kinevezett főparancsnoka, aki szerint itt mutatkozik meg egyes dandárt vezető katonák felkészültségének és rátermettségének jelentősége. Szirszkij szerint egyes parancsnokok rossz döntéseket hoznak és veszélyeztetik a saját katonáik életét, ezeket a parancsnokokat pedig – szavai alapján – le kell váltani. 

Nyitókép: Metin AktaÅŸ / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­g­ö­s­ ­­­l­á­­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­v­­á­­r­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
pandalala
2024. március 05. 11:39
A hentes akciózik.
Krupp Skya
2024. március 03. 11:33
Az ukránok már 1945-ben elveszítették a háborút, de hosszúkeresgélés után 2022-ben sikerült nekik megtalálni. Háborút? Dehogy rút, gyönyörű szép Legalábbis az unió vetetői szerint.
auditorium
2024. március 03. 11:18
Egy külföldi dokumentumfilmben tegnap mutatták az egykori Lemberg , ukránul Lviv városát, ahol feleségek, anyák, gyerekek gyülekeztek ukrán zászlókkal és követelték, h. a már 2 éve harcoló fiaikat, férjeiket cseréljék le újabb katonákkal, mert ők már szolgáltak, illetve sok közülük már nem él. A gazdagabb férfiak családdal autókban, időben nyugatabbra menekültek, a szegényebbeket pedig most behivhatják, sőt akár a nőket is. harcolhatnak. Szóval, már a nép abbahagyná az öldöklést, mert nem látja a harc végét és főleg kimenetelét egész Európára nézve. Pontos statisztikát az elesettekről a feleségek-édesanyák sem tudnak, de magasabb a hivatalosnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!