Medvegyev „feldarabolta” Ukrajnát – Magyarország is kapott egy kis szeletet belőle (VIDEÓ)

2024. március 04. 17:04

A volt orosz elnök szerint „Ukrajna kétségkívül Oroszország”.

2024. március 04. 17:04

A Visegrád24 X-oldalán is közzétették azt a videórészletet, amelyben Dmitrij Medvegyev arról beszélt, hogy Ukrajna egyik korábbi elnöke, Leonyid Kravcsuk tévedett, mikor egyszer az mondta, „Ukrajna nem Oroszország”.

Medvegyev a szövetségi oktatási maratonon tartott kiselőadásán leszögezte:

Ukrajna kétségkívül Oroszország”,

Eközben a háta mögé kivetítettek egy olyan képzeletbeli térképet, amelyen Ukrajna már feldarabolva látható. A zömét Oroszország kebelezte be, a nyugati részeket pedig Lengyelország, Románia és Magyarország között osztotta fel.

Medvegyev egy nyugati vezetőkről készült mémkollázst is mutatott, amelyen kifigurázva ábrázolta őket – erről már egy orosz Telegram-oldal számolt be. A csatorna szerint az egykori orosz elnök kijelentette, 

a béketárgyalások Ukrajna jelenlegi vezetésével lehetetlenek”.

Erre csak akkor kerülhet majd sor, ha olyan új vezetést kap az ország, mely „felismeri a realitásokat, vagyis az oroszok által elfoglalt területeket is” – hangzott el az előadásban.

A Telegram-oldal arra is emlékeztetett, hogy Dmitrij Medvegyev többször is hangoztatta területi követeléseit olyan ukrán városokat illetően mint Harkiv, Dnyipro és Odessza, és engedélyezte a Kijev elleni offenzívát is.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2024. március 04. 20:16
Ezekkel a világháborús uszítókkal miért áll szóba az Orbán-kormány??
contractor-2
2024. március 04. 19:30
Comedy central. Ismét jót szórakoztunk.
Kovács Ubul
2024. március 04. 19:22
Érthetetlen, hogy az ukránok miért nem kezdenek azonnali béketárgyalásokat az ilyen csábító lehetőségek miatt. Még mindig nem imperialista területszerző háború, fideszmuszkák? Hol lesz a pufferzóna, ha egyszerre 3 újabb NATO-határt is kap a kágébés cáratyuskátok??
mysstes
2024. március 04. 19:15
történetileg is teljesen reális ez az etnikai térkép
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!