Macron visszakozik, mégsem küldene nyugati katonákat az ukrán frontra

2024. március 04. 18:44

„Nem vagyunk háborúban az orosz nemzettel, és elutasítjuk az eszkaláció növelésének logikáját” – fogalmazott a francia elnök.

2024. március 04. 18:44
null

Franciaország a közeljövőben nem tervezi katonái kiküldését Ukrajnába – jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő abban az interjúban, amelyet a Právo című baloldali lapnak adott keddi hivatalos csehországi látogatása előtt Párizsban.

Emmanuel Macron azokra a nemzetközi nyilatkozatokra reagált, amelyekben európai politikusok a múlt hétfőn megtartott párizsi támogatói konferencián elhangzott szavait kommentálták. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nincs konszenzus arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk,

 de semmit sem szabad kizárni és mindent meg fogunk tenni, amit meg kell tennünk, hogy Oroszország ne győzzön”  – mondta egy hete újságíróknak a francia elnök. „Egy, a katonák kiküldését firtató kérdésre válaszolva mondtam, hogy semmi sincs kizárva” – fogalmazott a politikus az interjúban, amelyből a Novinky.cz hírportál idézett.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ez nem jelenti azt, hogy mérlegeljük francia egységek küldését Ukrajnába a közeljövőben, hanem azt, hogy megnyitjuk a vitát és átgondolunk mindent, amit Ukrajna támogatása érdekében megtehetünk, különösen Ukrajna területén” – magyarázta kijelentését Emmanuel Macron. „Másfelől mindig világosan megfogalmaztam a kereteket: 

nem vagyunk háborúban az orosz nemzettel, és elutasítjuk az eszkaláció növelésének logikáját”

 – mutatott rá a francia elnök.

Ezt is ajánljuk a témában

Emmanuel Macron szerint a párizsi támogatási konferencia hasznos volt, és egyetértés volt öt olyan témában, amelyben a résztvevő országok fokozni kívánják tevékenységüket. Ezek: a kibertámadások elleni védekezés, hadifelszerelések közös gyártása Ukrajna területén, az Ukrajna elleni orosz támadás által leginkább veszélyeztetett országok védelme, Ukrajna védelmének megerősítése az ukrán-fehérorosz határon, valamint Ukrajna területének későbbi aknamentesítése. 

Ezt is ajánljuk a témában

A francia kedden néhány órás hivatalos látogatást tesz Csehországban, ahol egyebek között Petr Pavel cseh államfővel, illetve Petr Fiala miniszterelnökkel folytat tárgyalásokat.

(MTI)

***

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:11
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­n­­­y­o­­k­ ­v­á­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Uztu
2024. március 05. 07:47
Én azért odaküldenék mindenkit aki valamennyi pénztbis adott a hoholoknak.
DrPepper
2024. március 05. 07:17
Ez a szárazföldi csapatok küldésének a belengetése együtt Medvegyev újabb térképes megjelenésével, amin Nyugat-Ukrajna magyar, lengyel, román előrevetíti a végjátékot, amiben a NATO békefentartó csapatokat küld.
Forgalmazó
2024. március 05. 07:16
Akkor világos. Nem küldünk de barmit barmikor megteszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!