Lehet behódolni Trumpnak: a Politico szerint ellenfelének akkor sem lenne esélye, ha a korábbi elnököt elítélik

2024. március 02. 07:32

A brüsszeli lap rámutatott: Nikki Haley számára ideje lenne azon gondolkodni, mihez kezd, miután veszít a korábbi elnökkel szemben.

2024. március 02. 07:32
TRUMP, Donald

Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet és republikánus elnökjelölt kritikus helyzetbe került – mutatott rá a Politico. A brüsszeli lap szerint Donald Trump egyik legnagyobb ellenlábasának el kell döntenie: milyen álláspontot képviseljen Trumppal szemben, miután kiesett a versenyből.

A Politico felidézi: Haley az elnökjelölti kampánya során leginkább Trump-bírálatával hívta fel magára a figyelmet, azonban a lap szerint politikai jövője nagyban függ attól, hogyan sikerül manővereznie a jelöltséget követő időszakban, már csak azért is, mert Haley erős kritikákat fogalmazott meg annak kapcsán is, hogy Trumpnak milyen jelentős befolyása van a Republikánus Pártra.

Mint a Politico fogalmaz: Haley jelöltállítás utáni pozíciója a Republikánus Pártban az egyik legbizonytalanabb.

Az évek során Trumphoz való ingadozó hozzáállása alapján – és korábbi ígérete mentén, miszerint támogatni fogja az esetleges jelöltet – Haley végül irányt válthat, és támogathatja (Trumpot).

Szüksége lesz Trump áldására ahhoz, hogy újraéleszthesse pozícióját a Republikánus Párton belül, legalábbis amíg Trump dominál”

– idézi a lap Jason Roe-t, Marco Rubio elnökválasztási kampányának egykori tanácsadóját. „Szerintem, ha megcsókolja a gyűrűt, Trump története azt mutatja, hogy hűséggel nagyon gyorsan helyre lehet hozni vele a kapcsolatot”. Azonban „ha a kampány után is Trump-kritikus marad, akkor szerintem Liz Cheney-kezelésben részesül majd” – fogalmazott a korábbi tanácsadó.

A Politico szerint ráadásul bár Haley megelőzte néhány másik, komoly riválisát a versenyben, ha Trump valamilyen nem választási okból – egy előre nem látható egészségügyi esemény vagy egy ítélet miatt az első büntetőperében, amely a tervek szerint ebben a hónapban kezdődik – félre is állna, kevés republikánus gondolja, hogy Haley-re esne a küldöttek többségének választása egy vitatott konvención.

A lap szerint politikailag a legjobb eredmény Haley számára az lenne, ha Trump veszítene Bidennel szemben. Ugyanis még csak 52 éves lenne, amikor újra indulhatna az elnökválasztáson. Ha ez megtörténik, Haley Trump megválaszthatóságára vonatkozó figyelmeztetései előrelátónak tűnhetnének.

A lap teljes cikkét a témában itt olvashatja.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­ö­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­o­­k­­­ ­­­v­­­á­r­­­n­­a­­­k­­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
luisbathhelena
2024. március 02. 11:49
Miután a saját államában, ahol kormányzó volt és katasztrofális vereséget szenvedett, csakis a szponzorai biztatására égeti a pénzt. Akik között ott lehetnek a demokraták és a sértett republikánus klánok (Cheney, Bush stb). Lajáratja magát az ostobaságával
remi
2024. március 02. 10:00
A kicsinikki a demokáré party trójai falova a republiknál, nem véletlen, hogy a mostani, első perctől kezdve totál reménytelen kampányát is shorthos gheorgh meg egyéb áttéteken keresztül a demokáré party pénzeiből folytatja. Mivel nyerni már nem fog, az közel 100%, még abban bízhat, hogy tramplíí vagy visszalép vagy leléptetik és akkor majd ő lesz a jelölt, de nem lesz, mert minden egyéb körülménytől eltekintve is alkalmatlan és a republi pártban is minimális a befolyása. DeSantis viszont alkalmas jelölt lenne, mondjuk neki volt annyi esze, hogy mikor látta mi a helyzet visszalépett. Bár nem biztos, hogy nem kap alelnökjelöltséget a visszalépésért cserébe, az sztem már 110%, hogy a kicsinikki megy a süllyesztőbe.
Genusnextgen
2024. március 02. 08:45
Újabb érdekes párhuzam a két ikertesó karrierjében: szavazóikat nem érdeklik, hogy mindkettő köztörvényes bűnöző. Ki ne derüljön Trumpról is, hogy sunyi módon támogatja a pedofilokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!