Lapértesülés: már az EU sem bízik feltétlenül az ukránokban, úgy látják, idén elveszíthetik a háborút

2024. március 01. 08:04

Rendkívüli borús forgatókönyvet vetítettek előre.

2024. március 01. 08:04
null

Fokozódik az ukrán vezetők és európai szövetségeseik aggodalma, előrejelzésük szerint a nyárra kritikus állapotba kerülhet az ukrán védelem, és ezzel párhuzamosan lendületet kaphat az orosz haderő, ha a NATO nem tudja fokozni Kijev támogatását, elsősorban lőszer tekintetében – írja a Bloomberg.

Az ukránokat rendkívüli módon megviselte, hogy az orosz erők elfoglalták Avgyijivkát, szövetségeseik tartanak is attól, hogy a csapás jelentősen visszaveti az ukrán védelem maradék lelkesedését, és tovább csökkenti a lendületét.

Ezt is ajánljuk a témában

Olekszandr Szirszkij, az ukrán haderő főparancsnoka közben a veszteségek okára is rávilágított: véleménye szerint a frontvonalon tevékenykedő harctéri vezetők vártnál gyengébb teljesítménye is hozzájárult a város bukásához. Mire az újonnan kinevezett vezető erősítést akart küldeni a régióba, addigra az oroszok elfoglalták a várost.

A Bloomberg európai forrásai a cikkben megerősítik az ukrán félelmeket:

az EU-s tisztviselők egy része úgy látja, Ukrajna már az idén elveszítheti az oroszok elleni háborút.

Az ukrán hírszerzés úgy látja: az orosz erők nem csak Donbaszt akarja megszerezni, de a fővárost és Odesszát is el akarja foglalni. Utóbbi a Moldovához való hozzáférés miatt vált kiemelten fontossá. A védelem szerint nyárra várható egy nagyobb orosz támadás, amely elmondásuk alapján sorsdöntő lehet, a NATO ugyanis csak 2024 második felében tudná az ukránok támogatásához megfelelő szintre növelni a tüzérségi lőszergyártását.

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:30
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­­z­­i n­­­i­­m­­f­­­o­­m­á­­­n­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
nzoltan-818
2024. március 02. 23:39
Ez a kép mindent magyaráz. Hárman támadnak, a negyedik "vigyáz" rájuk. Ha bizalom volna köztük, akkor ez katonailag egy teljesen hibás felállás lenne, mert egy géppuska sorozat, egy aknagránát, egy taposó akna stb. egyszerre végezhet mindegyikkel.
remi
2024. március 02. 20:09
A pöcszongorista kokainbohóc ma felszólította a harkoviakat, hogy nem menjenek haza.... "Zelensky advises Kharkov residents not to return to Kharkov"
lajajakab11
2024. március 02. 13:16
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!