Komoly fejlemények: szorul a hurok Biden fia körül

2024. március 21. 06:15

Hazugsággal vádolta Hunter Bident és apját, az amerikai elnököt is egy korábbi üzlettárs a képviselőház meghallgatásán.

2024. március 21. 06:15
null

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

Hazugsággal vádolta Hunter Bident korábbi üzlettársa a képviselőház éles vitával kísért meghallgatásán, amit Joe Biden elnök hivatali eltávolítási eljárásának vizsgálata keretében tartottak Washingtonban. A Kongresszus alsóházának bizottsági meghallgatásán Tony Bobulinski, Hunter Biden egykori üzlettársa azt állította, hogy az elnök fia, 

Hunter Biden hamisan tanúskodott, és „végig hazudott” a képviselőház korábbi meghallgatásán. 

Az elnök fiának volt üzleti partnere szerint Hunter Biden többek között valótlanságot mondott pénzügyeivel kapcsolatban, valamint arról is, hogy apja a politikai pozícióját felhasználta-e egy kínai üzlettársra való nyomásgyakorlásban.A vizsgált időszak jó részében Joe Biden az Egyesült Államok alelnöke volt.   

Tony Bobulinski a meghallgatáson egy demokrata képviselő kérdésére válaszolva kijelentette, látta és érintettje volt annak, hogy Joe Biden súlyos bűncselekményeket és szabálysértéseket követett el. Jared Moskowitz demokrata képviselő ezt követően a képviselőházi bizottság republikánus vezetőihez fordult, hogy, „amennyiben tényleg elegendő bizonyíték van a birtokukban súlyos bűncselekményekre, akkor rendeljenek el szavazást Biden elnök hivatali eltávolításáról”, az úgynevezett impeachmentről.   

Egy republikánus képviselő kérdésére, miszerint hazugság volt-e Joe Biden részéről, amikor azt állította, hogy soha nem találkozott fia üzleti partnereivel és családja pénzekhez sem jutott kínai üzleti érdekeltségektől, Tony Bobulinski igennel válaszolt.

  A nyolc órán keresztül tartó képviselőházi meghallgatást követően James Comer, az alsóházi felügyeleti bizottságának elnöke bejelentette, hogy Joe Biden elnököt is meg fogja hívni vallomástételre a vizsgálat keretében. A republikánus politikus szerint arra a kérdésre vár választ az elnöktől, hogy „segítségével családja miért kapott több tízmillió dollárt külföldi vállalatoktól”.     

A Joe Biden ellen indult impeachmentvizsgálat keretében a képviselőházi bizottság szerdai ülésére meghívást kapott Hunter Biden is, hogy a nyilvános eseményen maga is vallomást tegyen, amivel nem élt. Joe Biden fia februárban már megjelent a testület ülésén, amikor zárt ajtók mögött válaszolt a kérdésekre azzal kapcsolatban, hogy édesapja tudott-e, és részt vett-e üzleti ügyeiben.     

Joe Biden elnök korábban több alkalommal határozottan, a nyilvánosság előtt állította, hogy soha semmilyen tudomása nem volt fia üzleti ügyeiről,

 és azokban nem volt érintettsége sem.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­g­ö­s­ ­l­­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­v­á­r­­­n­a­k­­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
iimre
2024. március 21. 11:08
"az alsóházi felügyeleti bizottságának elnöke bejelentette, hogy Joe Biden elnököt is meg fogja hívni vallomástételre a vizsgálat keretében." Mekkora kaland lesz! :D (Mondjuk a Bidé a mútljában él, úgyhogy lehet, arra az időszakra pont jól emlékszik.)
zakar zoltán béla
2024. március 21. 08:56
hunter em
Tehetős Totó
2024. március 21. 07:37
Jó sokáig elszarakodnak, míg megoldódik magától. Ímé, a világ legeslegje képtelen volt bíróság elé cipelni egy bűnöző apa- fiú párost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!