Keményen kiosztották Pressmant: nem kéne úgy fenyegetni Magyarországot, mintha épp Észak-Koreával tárgyalna

2024. március 12. 10:49

A nagykövet nem élvezi azt a tiszteletet, amelyet más országokban természetesnek venne, de ennek megvan az oka.

2024. március 12. 10:49
null

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

***

„Nem a legjobbjainkat küldjük” – ezt a következtetést vonhatná egy átlag amerikai a The European Conservative véleménycikke szerint, ha megnézné, milyen diplomatákat delegál Washington a közép-európai államokba.

Az egyik diplomata, amely az írásban hangsúlyt kap, David Pressman, aki a szerző szerint olyan retorikát használ, amelyet Iránnal vagy Észak-Koreával szemben szokás, de semmiképpen sem egy NATO-szövetségessel. A nagykövet kifogásolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök támogatja Donald Trumpot, miközben világossá vált, hogy magyarországi civil szervezeteken keresztül amerikai adófizetők pénze érkezett a kormányellenes magyar médiához.

Pressman emellett azt állítja, hogy a magyar kormány a bevándorlás kapcsán képzelt megszállókról beszél, a szerző szerint ez az egyik legfelháborítóbb megnyilvánulása. Ez a publicisztika szerint egy teljesen hamis elképzelés, hiszen  

2015-ben javarészt harcképes korú férfiak hullámai rohamozták meg a magyar határt minden irányból”.

Emellett a szerző kiemeli, hogy a magyar tapasztalat a túlélésről szól, hiszen a magyarokat évszázadok óta nem rokon népek veszik körül.

A cikk azzal folytatódik, hogy 

a nagyhatalmak nagykövetei nem élvezik azt a tiszteletet, amelyet más országokban természetesnek vesznek”,

mégpedig a történelmi tapasztalatok miatt: az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés, valamint a tény, hogy az 1956-os forradalom alatt az Egyesült Államok magára hagyta a magyarokat, bizalmatlanná tette a nyugati országok iránt Magyarországot.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­k­ ­­­v­­á­­r­n­a­­­k­ ­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
zoknis
2024. március 13. 15:39
Haza kellene zavarni ezt a félkegyelmű ferdehajlamos liberálidióta emberszabású csökevényt. Amerika és a félkegyelmű Biden szégyene, hogy ilyen idióta a nagykövetük, ez a küldőt is minősíti....
Krupp Skya
2024. március 13. 12:17
Sajnálom Pressmant mivel CIA alkalmazott, így megvan kötve a fasza.
szzita82
2024. március 13. 09:08
Mikor zavarják már haza ezt selejtet??? Menjen vissza oda ahonnan jött, itt nincs rá szükség!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!