„Halál minden zsidóra” – üvöltötte a tini, majd leszúrt egy zsidó férfit Zürichben

2024. március 03. 12:01

A 15 éves támadót a helyszínen letartóztatták.

2024. március 03. 12:01

Egy tinédzser leszúrt és súlyosan megsebesített egy ultraortodox férfit Zürichben, aki a jelentések szerint azt kiabálta, hogy „Halál minden zsidóra”, amikor a támadást végrehajtotta – írta meg a Times of Israel. A 15 éves támadót a helyszínen letartóztatták – számolt be a svájci média.

Bár szemtanúk szerint a támadó a támadás előtt és közben antiszemita kijelentéseket kiabált, a rendőrség egyelőre nem nyilvánította a támadást gyűlölet-bűncselekménynek. A jelentések szerint a késelés előtt több személy között szóváltás alakult ki.

A svájci médiának adott nyilatkozatában a Svájci Zsidó Hitközségek Szövetsége (SIG) azt állítja, hogy „mélyen megdöbbentette” a támadás. A szervezet megjegyezte azt is, hogy „a zsidó emberek elleni fizikai támadások Svájcban nagyon ritkák”, ugyanakkor megjegyzi, hogy a világszerte növekvő antiszemitizmus közepette ezek száma egyre nő.

Nyitókép: X/Képernyőfotó

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty21-6
2024. május 25. 01:04
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­­e­x­­i­­ ­p­u­­n­­­c­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Krupp Skya
2024. április 02. 08:49
Ola szantifa?
Patika
2024. április 02. 06:08
„Halál minden zsidóra” – üvöltötte a tini, majd leszúrt egy zsidó férfit Zürichben (ez van amikor a cél nagyobb, mint a tett...)
atti64
2024. március 03. 22:13
DE LESZAROM NEMETORSZÁGOT KI KELL LÉPNI EBBÖL A FASSZOPOK ALTAL IRÁNYITOTT UGYNEVEZETT UNIOBOL!!!!!!!!!!!!KERITÉST MINDENHOVA 380V HOGY A PARASZT HA MEGFOGJA TÖBBET NE TUDJA ELENGEDNI!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!