Életveszély: ennyit lát az autós a gyalogosból, aki sötétben átrohan az úton (VIDEÓ)

2024. március 08. 10:02

Az autós szemszögéből jól kivehető, mennyire lehet észlelni egy ilyen gyalogost, gyakorlatilag esélye sincs időben fékezni.

2024. március 08. 10:02

A nyitókép illusztráció. Fotó: JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Félelmetes incidens történt valahol az Egyesült Királyság területén történt, körülbelül egy hónapja. A sötét, hajnali órán a sűrű forgalomban egy férfi szaladt át az úttesten, gyakorlatilag centikkel kerülve el, hogy elgázolják. Igazi felelőtlen megmozdulás volt, de szerencsére megúszta a dolgot – írja a Vezess.

Az autós szemszögéből jól kivehető, mennyire lehet észlelni egy ilyen gyalogost, gyakorlatilag esélyünk sincs időben fékezni,

ha elénk kerül. Erre a gyalogosnak kellene figyelnie, ezért rendkívül fontos a megfelelő öltözet, egy láthatósági mellény viselése ilyen körülmények között. Életet menthet.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
453682
2024. március 08. 13:09
Mostanában nagyon elszaporodtak a kivilágítatlan prizma nélküli kerékpárosok, a termitátor gyalogosok akik úgy közlekednek mintha nem is létezne más közlekedő csak ők. Én ezt tapasztalom. Sokszor tényleg nehéz észrevenni őket, és ráadásul a kresz alapvető szabályaival sincsenek tisztában.
Robert-N
2024. március 08. 11:56
T. Péter 2024. március 08. 11:13 És, persze, ha nem a Mandineren lennénk ----- Akkor az okoskodó majmok nem oszthatnák az észt. A videón tökéletesen látszik, a gyalogos oldalról, a sötétből érkezik a kamerás autó tompított világítása hosszának a felénél.
T. Péter
2024. március 08. 11:13
És, persze, ha nem a Mandineren lennénk, hozzá lehetne tenni, hogy az emberi szem eléggé másként lát, mint a kamera. Úgyhogy a fenti videócskát nézve _semmit_ nem tudtunk meg arról, hogy valójában a sofőr mennyire jól vagy kevéssé jól vehette észre a gyalogost. Nyilván nem túl jól, de azért vélhetően mégis jobban, mint ahogy a felvétel sugallná.
tikkadt-szocske
2024. március 08. 10:35
A sofőr előtt kiugró 200 kg.- os szarvast sem nagyon lehet elkerülni, hiába van figyelmeztető tábla az úton. Max. lassan ütöd el. Aztán kifizeted a vadat, a büntetést és az autójavítást, mert az illetékes útkezelő megtette a tőle tellhetőt .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!