Elegük van a liberális nagyvárosoknak a bűnözéshullámból Amerikában

2024. március 07. 21:18

A demokrata városvezetések is a kemény kéz politikáját kezdik választani. Nem véletlenül: a novemberi elnökválasztás közeledtével a saját pozícióikat veszíthetik el, a szavazók közbiztonságot és rendet akarnak látni.

2024. március 07. 21:18
Shooting Investigation On New Jersey Avenue NW In Washington, DC
Maráczi Tamás

Nyitókép:Kyle Mazza / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

San Francisco, Washington és New York – három metropolisz, amelynek bűnözési statisztikái nem mutatnak jól. Egy kiragadott adat: 

a fővárosban, Washington DC-ben két évtizede nem volt ilyen magas az emberölések száma. 

A liberális városvezetések hajlani kezdenek arra, hogy a konzervatív bűnmegelőzési intézkedéseket kezdjék alkalmazni a rend érdekében.

San Franciscóban éppen bevezetik a segélyre jogosultak drogtesztelését, Washingtonban egyre több gyanúsítottak fognak előzetesben tartani, míg New Yorkban a Nemzeti Gárda több száz tagját rendelték a metróhálózat biztonságának védelmére. Olyan szigorítások ezek, amelyek néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlenek lettek volna a liberális doktrínákat követő városvezetők részéről – írja a Politico amerikai kiadása.

A lap emlékeztet, hogy a George Floyd-esetet követő társadalmi felháborodás hatására egy éles fordulat következett be a rendfenntartó erők bevetésével kapcsolatban, a liberális vezetők visszanyesték a rendőrségek költségvetéseit, hatásköreit, de az elmúlt években 

rohamosan romló bűnözési statisztikák miatt a baloldali önkormányzatok revideálni kényszerülnek gyakorlatukat.

Az újratervezésnek van egy másik oka: novemberben elnökválasztást tartanak az Egyesült Államokban, és a romló közbiztonság egy hatásos ütőkártya a republikánusok kezében annak szemléltetésére, miért alkalmatlan a baloldal az ország és a városok irányítására. 

A demokrata párti politikusok értik, hogy a közbiztonság és a polgárok jóléte alapvető igény, ha ezeket a kormányzat nem tudja garantálni, a vezetők székei könnyen meginoghatnak. Az ügyészek, kormányzók, városvezetők pozíciói kerültek veszélybe – négy évvel ezelőtt több államban liberális igazságügyi reformokat vezettek be, lezárva a Trump-ciklust, de 2024-re az állapotok sokat romlottak, így 

ezek a funkcionáriusok éppen saját reformjaik ellenében kénytelenek elkezdeni kampányolni, hogy megőrizhessék tisztségeiket. 

A Politico összefoglalója Kaliforniától a keleti partig hozza a konkrét példákat arra, ki milyen módosított pályával próbál politikai értelemben életben maradni. Az amerikai szavazók olyan döntéshozókat akarnak látni, akik valóságosan fellépnek a bűnözéssel szemben.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2024. március 08. 17:57
így járnak, akik drogos niggerek seggét nyalják... visszanyal a 'fagyi' :)))
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 08. 05:59
A kóserkonzervatívoknál ugyanez van, Trump is csak impotens módon nézte, ahogy a BLM felgyújtotta fél Amerikát
a straight cold player
2024. március 08. 03:42
Nagy kérdés, hogy a korábbiak alapján nem túl intelligens választóikkal el tudják-e hitetni, hogy mindezen intézkedések nem csak a választásokig tartanak. Amerikában még ez is összejöhet nekik! Elvégre a világ legprofibb propagandagépezetet üzemeltetik, és a választóik nem igazán látnak előre. Elvégre a mostanra kialakult helyzet minden normális ember számára nyilvánvalóan előre látható volt. Vagy volt aki azt hitte hogy az enyhe büntetések és a rendfenntartók vegzálása, lejáratása, démonizálása, költségvetésének visszavágása majd javítja a közrendet???
Ödenburger
2024. március 07. 23:52
A demokraták teszel ez csak politikai marketing.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!