Der Spiegel: A leendő NATO-főtitkár Mark Rutte joggal retteghet Orbán bosszújától

2024. március 04. 08:25

A magyar miniszterelnök már nincs egyedül a vezető német lap szerint.

2024. március 04. 08:25

A német lapban megjelent véleménycikk szerint valószínűleg Mark Rutte lesz a NATO új főtitkára. Markus Becker arról ír, hogy 

Rutténak vannak erős ellenfelei, különösen a NATO területének keleti részén, mindenekelőtt Orbán Viktor 

magyar miniszterelnök. Éppen ezért szerinte a katonai szövetséget csúnya vita fenyegeti a következő főtitkár körül. A múlt héten a NATO négy nagy tagországa összehangolt akció keretében támogatta Rutte-t. Több diplomata szerint Rutte mögött a 31 NATO-tag mintegy kétharmada áll, a keleti tagok azonban ellenállnak – írja a lap.

Hangsúlyozzák: az új főtitkár egyhangú megválasztásában többek között „Magyarország autokrata miniszterelnöke”, Orbán Viktor, okozhat gondot. Rutte ebben azonban nem ártatlan, teszi hozzá a cikkíró. Emlékeztet: 2021-ben Rutte azt mondta, hogy Magyarországnak „nincs többé helye az EU-ban”.

 Rutte azt is mondta, hogy „térdre akarjuk kényszeríteni Magyarországot”. Most Orbán bosszújától kell tartania és ezúttal Orbán nincs elszigetelve,

írja Becker. Szerinte a NATO keleti részén fekvő többi állam úgy érzi, hogy a Nyugat becsapta őket.

Nyitókép: Németh Balázs Facebook-oldala
 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. március 06. 11:32
Ez a térdre elég sokatmondó, de látszik is rajta, hogy miféle.
rocktoberi-2
2024. március 05. 23:30
Tenger ellen emel a hollandus falat És röptében bassza meg a lesózott halat.
rocktoberi-2
2024. március 05. 23:28
Rutte a pedofília és zoofília legalizálásáért is kampányolt régebben. Magyarul egy beteg állat. Nem lehet azt mondani, hogy a hollandok magasra teszik a lécet a választásokon. De biztos jó NATO csicskája lenne az USA-nak.
alexandrosz-2
2024. március 04. 18:22
Majd a vétotlan köpcös geci csicska megszavazza ezt a patkányt is, mint ursulát és a komisszarjait. Vagy csak szimplán kibasszák a teremből, mint 23 decemberében. A zsideszes geciknél azt kell figyelni, amit tesznek, nem azt, amit hazudnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!