Brit források: Moszkva hasznos idiótaként használja ki a német kancellárt

2024. március 05. 16:45

Katonai szakértők szerint a lehallgatási botrány veszélybe sodorja a brit csapatokat.

2024. március 05. 16:45

A nyilvánosság előtt egyetlen nyugati hatalom sem ítélte el Németországot a múlt héten kipattant lehallgatási botrány miatt.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az RT orosz televízió főszerkesztője, Margarita Szimonján jelentette ki, hogy azon a napon, amikor Olaf Scholz német kancellár közölte, hogy a NATO nem vesz részt, és nem is fog részt venni az ukrajnai konfliktusban, magas rangú német tisztek azt vitatták meg, hogyan lehetne Taurus rakétákkal felrobbantani a krími hidat anélkül, hogy ennek következményei lennének a német hatóságokra. 

A rakéták kezelésében pedig a már 

Ukrajnába telepített brit személyzet segíthetné az ukrán hadsereget, így nem kellene német katonákat küldeni a háborús övezetbe. 

Bár Rishi Sunak brit miniszterelnök szóvivője azt nyilatkozta, hogy a kiszivárogtatás nem okoz fennakadást London és Berlin együttműködésében⁠⁠, azonban névtelenséget kérő brit források a Telegraphnak bírálták Németországot:

szerintük Moszkva hasznos idiótaként használja ki Olaf Scholz német kancellárt”    

A lap emlékeztettett, hogy Scholz a múlt héten azt sugallta, hogy a brit csapatok segítenek cirkálórakéták kilövésében, ennek hatására a Kreml azt állította, hogy a nyugati szövetségesek belépnek az Oroszország elleni háborúba.

Katonai szakértők továbbá arra figyelmeztettek, hogy

 a leleplezések veszélybe sodorják a brit csapatokat, 

mivel korábban azt feltételezték, hogy a szárazföldi szerepvállalásuk korlátozott.

„A kiszivárogtatás csak a jéghegy csúcsa lehetett”

Idézték a Bildnek nyilatkozó August Hanninget, a német hírszerzés egykori vezetőjét, aki elmondta, hogy további NATO-titkok kerülhettek veszélybe. „Ez a kiszivárogtatás csak a jéghegy csúcsa lehetett”

A Telegraph hozzátette, Lord Cameron külügyminiszter csütörtökön Berlinbe utazik, hogy találkozzon német kollégájával. Az egyeztetésen várhatóan szóba kerül a szivárogtatás is.

Ezt is ajánljuk a témában

A témával a Welt is foglalkozott. Cikkükből kiderült, hogy a német Honvédelmi Minisztérium feltételezi, hogy a légierő tisztjeinek belső beszélgetését az oroszok hallgatták le, és az is benne van, hogy egy orosz dezinformációs akcióról van szó. 

Értékelésünk szerint a légierő területén lehallgattak egy beszélgetést.

Hogy történtek-e változtatások a közösségi médiában keringő rögzített vagy írásos változatban, azt jelenleg nem tudjuk biztosan megmondani” –fogalmazott szombaton a minisztérium szóvivője.

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. március 05. 23:16
“Idézték a Bildnek nyilatkozó August Hanninget, a német hírszerzés egykori vezetőjét, aki elmondta, hogy további NATO-titkok kerülhettek veszélybe. „Ez a kiszivárogtatás csak a jéghegy csúcsa lehetett”. “ Egyértelmű, hogy az érdekesebb részleteket megtartották az oroszok maguknak.
lajajakab11
2024. március 05. 17:53
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Gullwing
2024. március 05. 17:23
Mivel a német idióta ez tény. Az hogy kinek hasznos, nos ez már vita tárgyát képezi...🤣🤣🤣🤣
letsgobrandon-2
2024. március 05. 17:12
és az ángélusok kinek a csicskái ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!