Biden Netanjahunak: Nem próbállak megbuktatni

2024. március 20. 22:17

Biden támogatásáról próbálta biztosítani az izraeli miniszterelnököt, miután a demokraták szenátusi vezetője a leváltását követelte.

2024. március 20. 22:17
US President Joe Biden in Tel Aviv

Nyitókép: GPO/ Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Joe Biden amerikai elnök telefonon biztosította Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt arról, hogy nem próbálja meg eltávolítani őt a hatalomból – tudta meg az Axios. A hétfői telefonbeszélgetés során Netanjahu állítólag szóvá tette Chuck Schumer szenátusi többségi vezetőnek beszédét, amiben az ő leváltását szorgalmazta – írja a JNS.

Az izraeli vezető kijelentette, hogy azzal, hogy az amerikai politikusok nyíltan támadják, beavatkoznak az izraeli belpolitikába – mondta a beszélgetés tartalmát ismerő két a forrás az Axiosnak.

A források szerint Biden visszavágott, mondván: nem próbálta aláásni Netanjahut, és nem állt szándékában beavatkozni az izraeli politikába.

Az egyik forrás szerint a beszélgetés némileg segített tisztázni a helyzetet kettejük között.

Múlt héten csütörtökön Chuch Schumer demokrata politikus „bigottnak” és „szélsőségesnek” nevezte Netanjahu kabinetjének néhány vezető tagját, és előrehozott választásokat követelt. Schumer azt állította, hogy a „főáramhoz tartozó amerikai zsidók” nevében szólalt fel. Utalt arra is, hogy Washingtonnak feltételekhez kellene kötnie vagy meg kellene szüntetnie a Jeruzsálemnek nyújtott katonai támogatást, hacsak nem alakul új kormány.

A múlt hónapban egy magas rangú Biden tisztviselő az NBC Newsnak azt mondta, hogy „egyre nagyobb a szakadék az Egyesült Államok és Izrael között.” 

Az amerikaiaknak nem tetszik, hogy Izrael hadműveletet tervez Rafah ellen, ahová a Hamász beásta magát. 

Hétfői telefonbeszélgetésük során Biden közölte Netanjahuval, hogy nem tud támogatni egy nagyobb katonai offenzívát a Hamász ellen Rafahban, mivel túl sok a civil. Ehelyett a Fehér Ház egy korlátozott műveletet támogat, amely terrorista célpontokra és a gázai-egyiptomi határ biztosítására irányulna. 

Izrael azonban jelezte: el fogják indítani a Rafah elleni hadműveletet. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­­o­k­­­ ­v­­á­­r­­­n­a­k­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
pesszimista
2024. március 21. 17:17
No csak Biden kegyet gyakorol.! Legutóbb a győzelem napi pulykának is megkegyelmezett.
zakar zoltán béla
2024. március 21. 08:43
Gyágyáu--hazughy
2024. március 21. 08:20 Szerkesztve
Nem a lópikulát! Az egész októberi vérfürdő a ti ötletgazdátoktól ered! Langley bevonta a Moszad nem nacionalista részét! Ez másképpen nem ment volna. Ezt a hülye is látja, Joe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!