Az ausztrál milliárdos megígérte: megépítteti a Titanic hű mását

2024. március 19. 09:35

2027-re készülhet el a legendás hajó mása.

2024. március 19. 09:35

Nyitókép: Getty Images/MR1805

***

Clive Palmer ausztrál milliárdos tíz évvel ezelőtt egyszer már megígérte, hogy megépítteti a Titanic II-t, most újra felvetette az ötletet. Palmer szerint „sokkal szórakoztatóbb a Titanicot megépíteni, mint otthon ülni és számolni a pénzt”.

A bányamágnás a Titanic katasztrófájának századik évfordulóján, 2012-ben jelentette be először, a múlt héten pedig újra megfogadta, hogy hamarosan egy olyan hajót épít, amely „sokkal, de sokkal jobb lesz, mint az eredeti”, majd bemutatta a Titanic II projekt terveit. 

Palmer kibérelt egy egész termet a sydney-i operaházban azért, hogy a világ tudomására adja, most végre tényleg megvalósulhat az az elképzelése, miszerint megépítteti az 1912-ben elsüllyedt óceánjáró hiteles másolatát, megtartva annak eredeti méreteit és arányait. – írja a Guardian.

A 69 éves milliárdos az újságíróknak tartott sajtóközleményben azt mondta, hogy cége, a Blue Star Line fogja megépíti „a szerelem hajóját, a stílus és a luxus csúcsát, de hajógyárat még nem talált gyártáshoz. 

„Az életem során rájöttem, hogy a boldogsághoz csak arra van szükséged, hogy legyen valaki, aki szeret, legyen hol aludnod éjszaka, és legyen elég pénzed egy jó vacsorára. Ezen túl a többi csak illúzió” – tette hozzá.

A Titanic II. első útja – csakúgy, mint az eredetié – Southamptonból vezetne New Yorkba 2027 júniusában. Becslése szerint a hajó megépítése 500 és egymilliárd dollár közti összegbe kerül majd. 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­ ­l­á­n­y­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­­k­­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
I feel the earth move under my feet
2024. március 19. 13:00
Szerintem nagyon eredeti ötlet! 1-2 milliárd nem a világ egy ilyen vagyonnal bíró embernek és hatalmas üzleti lehetőség van ebben. Ki ne szeretne egy korhű replikával utazni (leszámítva a hajótörést..) Akkor lenne az igazi, ha nem csak a külső, de a gépészet is az eredetit idézné. Gőzgépek, kazánok.. A szerkezeti anyagok már lehetnének a jelenlegi színvonalnak megfelelőek és a biztonsági berendezések is.. de egy 100 éves óceánjáró gőzös.. az hatalmas buli lenne.
kizokkentido
2024. március 19. 12:38
Van mit a tejbe aprítania.
masikhozzaszolo
2024. március 19. 10:40
Szokták írni, hogy felé fordult. Javasolnám Trampnak, effelé az ember felé forduljon, hátha kisegíti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!