A pápa beállt az oroszok mellé a sötét oldalra

2024. március 10. 07:13

A pápa a gyilkosok mellé állt az elnyomottakkal szemben.

2024. március 10. 07:13
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Andreas SOLARO / AFP

***

„A pápa kapitulációra és az oroszokkal szembeni fegyverletételre, önfeladásra szólította fel Ukrajnát. A római egyházfő ezzel korábbi álláspontját változtatta meg, amelyben elítélte az orosz területszerző tömeggyilkos háborút. Javaslatával az oroszoknak adná nem csupán a megszállt ukrán területet, hanem egész Ukrajnát, megnyitná az utat Putyin előtt Európába.

A pápa Ukrajna átadásával a III. világháborút veszélyezteti, mert csak abban az esetben lehetne elkerülni azt, ha a béke érdekében mindenki lemondana a védekezésről, átadna mindent az oroszoknak. Ez pedig nem fog megtörténni. Álnok és hazug retorika a békére, az emberéletekre való hivatkozás, mert ez még több halottal járna. Nem is erről van szó.

Annyit még a Vatikánból is lehet látni, hogy az oroszok nem elégednének meg a két keleti megye megszerzésével. Nyíltan hangoztatják az eredeti terveiket, Kijev és egész Ukrajna elfoglalását. Újabb országokat fenyegetnek arra az esetre, ha Ukrajna kapitulál. A pápa nem a megtámadottak, az üldözöttek, az elnyomottak, hanem a gyilkosok mellé állt.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Vatikánon belüli hatalmi harc eldőlt, győztek azok a sötét erők, amelyek a katolikus egyház államok fölötti világuralmáról soha nem mondtak le, amelynek nem más az akadálya, mint a felvilágosodásból született liberális demokratikus világrend, amit Róma sötét urai az ellenségüknek tartanak. Ráéreztek, hogy Putyin ezt megdöntheti.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­n­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
edico
2024. március 12. 05:53
Örök rejtély marad, miért megy szembe Bartus állandó jelleggel a józan ésszel. Csak nem szellemi fogyatékos?
MyOp
2024. március 11. 20:45
Eddig is lehetett tudni, hogy Bartus elmebeteg, de hogy ennyire... Hát igen, ennyire.
Csigorin
2024. március 11. 16:55
Bartus szerint az a keresztenyi es Istennek tetszo, ha vagohidra hajtanak ertelmetlenul egy egesz nepet. Persze bartus a vallashoz se ert tobbet mint a politikahoz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!