Zelenszkij a Krím visszafoglalására szólította fel az ukránokat

2024. február 26. 19:38

„Felelősségre tudjunk vonni Oroszországot azért, amit tett, de ehhez harcolnunk kell” – mondta buzdító üzenetében Ukrajna elnöke.

2024. február 26. 19:38
null

Ukrajnának és nemzetközi partnereinek folytatniuk kell a harcot a Krím visszafoglalásáért – jelentette ki Volodimir Zelenszkij hétfőn, a Fekete-tengeri félsziget orosz megszállásának tizedik évfordulóján.

A mostani, Ukrajna elleni kegyetlen háborút az után robbantotta ki az orosz revansizmus, amikor látták, hogy a világ szemet hunyhat az ilyen bűnök felett” – jelentette ki videoüzenetében az ukrán elnök.

Oroszország március 18-án ünnepli az annektálás évfordulóját, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta a Krím csatlakozására vonatkozó szerződéstervezetet. Üzenetében Zelenszkij felszólította Ukrajna partnereit, hogy „küzdjenek a nemzetközi jog maradéktalan helyreállításáért”.

„Véget tudunk vetni ennek a háborúnak az ukrán feltételek szerint. Vissza tudjuk fordítani a földünket és a népünket a megszállásból” – mondta. „Felelősségre tudjunk vonni Oroszországot azért, amit tett, de ehhez harcolnunk kell” – mondta buzdító üzenetében Ukrajna elnöke.

(MTI)

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal 

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. február 27. 10:53
Vagy nem normális, vagy a népét (Sic!) nézi annak, no meg minket.
dupree
2024. február 27. 09:01
Lavrov megmondta hogy az atomháborút kockáztatjátok hogy ha megpróbáljátok a Krímet elfoglalni. Bár nem is tudjátok.
Stingary76
2024. február 27. 07:36
Idióta... Meg még ahogy azzal a megjátszott rekedt hangján hörgi, meg grimaszol közben. Elmebeteg..
EX_Terminator
2024. február 27. 03:20
Én meg az örökmozgó feltalálására a kör négyszögesítésére és a pi utolsó számjegyének megtalálására. Esetleg a nullával is oszthatnak de az már csak a bónusz feladat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!