A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Ukrán téglákra gyanakszik Zelenszkij, akik szivárogtatnak Moszkvának

2024. február 26. 15:40

Komoly vádak az ukrán elnöktől.

2024. február 26. 15:40

„Tavaly kiszivárogtak Ukrajna ellentámadási tervei Oroszországba” – mondta Volodimir Zelenszkij a háború második évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Az ukrán elnök megdöbbentő vallomása szerint a tervek „a Kreml asztalán voltak”, mielőtt megkezdődött volna a régóta várt offenzíva – írja a The Telegraph.

A kijevi erők alig haladtak előre az orosz védelemmel szemben, annak ellenére, hogy több milliárd dollárnyi nyugati fegyverrel látták el őket.

Zelenszkij elmondta, hogy a közeljövőben „több tervet” dolgoznak ki egy új offenzívára, hogy átverjék Moszkvát, ha ismét előfordulna szivárogtatás, ám részleteket nem árult el arról, hogy mi került ki Oroszországba.

Mint ismert, Zelenszkij az év elején elrendelte a népszerű főparancsnok, Valerij Zaluzsnij leváltását, majd Kijevben érzelmes felhívást intézett a nyugati szövetségesekhez, hogy fokozzák a katonai segélyt. Reményteli hangot ütve kijelentette, hogy biztos abban, hogy az amerikai kongresszus jóváhagy egy 60 milliárd dolláros elakadt segélycsomagot, annak ellenére, hogy kevés jele van annak, hogy a republikánusok hajlandóak lennének feladni ellenérzéseiket.

Az, hogy Ukrajna veszít-e, a nyugati világban működő partnereinken múlik. Ha nem számíthatunk az Egyesült Államok támogatására, nem tudom, milyen világban élünk”

– tette hozzá Zelenszkij, figyelmeztetve, hogy Ukrajna megszűnik országként létezni, ha elveszti a háborút.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

Zaluzsnij hősként, nagy vereség nélkül távozik, Zelenszkij meg kicsinyesnek tűnik.

Fotó: Ukrainian Presidential Press Service

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. február 27. 09:16
Egy ripacs sohasem eshet ki a szerepéből, ha vereség akkor árulót kell keresni. Tragikus hogy ilyen csepőrágó ráncigálja kedve szerint a világ tehetségtelen és súlytalan vezetőit. És bizony sajnos Novák Katalin tekintélye is csorbult azzal, hogy átvette a dallamot a pöcszongoristától.
julius68-2
2024. február 26. 22:09 Szerkesztve
– tette hozzá Zelenszkij, figyelmeztetve, hogy Ukrajna megszűnik országként létezni, ha elveszti a háborút. Nem is rossz opció ! Amúgy meg már paranoiás.
Málaga21
2024. február 26. 21:34
Eddig úgy tudtam, hogy aki azt meri állítani, hogy a tavalyi hohol ellentámadás kudarc volt, nem pedig világraszóló siker, a Putyincsicska orosz propagandista.
Házam Hazája
2024. február 26. 20:24
Rosen. Tibi Csoki. Származási hely: Ukrajna Célállomás: Magyarország
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról