Ukrán külügyminiszter: Amerika miatt veszítettük el Avgyijivkát

2024. február 21. 08:51

Új szintre lépett az ukrán állami kommunikáció.

2024. február 21. 08:51

Kommunikációs szempontból már-már hihetetlen dolgokat mondott Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, aki a CNN-nek kijelentette: végső soron az Egyesült Államok Kongresszusa a felelős Avgyijivka ukrán feladásáért a támogatás elmaradása miatt. Hangsúlyozta: 

az ukrán hadsereg nem veszítette volna el Avgyijivkát, ha Ukrajna megkapta volna az összes tüzérségi lőszert, 

amelyre szüksége volt a védelméhez.

Kuleba előbb kijelentette, hogy tiszteletben tartja az amerikai belpolitikát, és nem fog beleavatkozni (!), aztán kinyilvánította: szeretné, ha mindenki emlékezne arra, hogy 

minden vitanap egy újabb halált jelent egy másik helyen.

Leszögezte: az ukrán katonáknak 

azért kell meghalniuk, azért kell feláldozni magukat, mert valakik vitáznak egy döntésről”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Egymásra rakva ezeket a hokkedliket, az orosz sereg Kijevig pipiskedhet.

Nyitókép: ROMAN PILIPEY / AFP

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. március 10. 01:38
jaja meg baszd is le oket
21 gramm
2024. február 27. 08:31
Egészen szürreális! Ez az alak felkérdezi a megbízóját, hogy hogy harcoljon (ukrán földön, ukrán nemzeti vagyon pusztulásával, ukrán emberélettel!), ha nem kapja meg a szükséges fegyvert, municiót?... Konkrétan beismeri, hogy zsoldosként viszi háborúba az országát. Mert egyébként, ellenkező esetben ha ez a saját háborújuk lenne, kizárólag ukrán nemzeti érdekek mentén, akkor pontosan a saját belső források erejéig tervezné a védekezést és ezáltal igen gyors elemzés után nyilvánvalóvá vált volna a katonai szakértői számára, hogy milyen lehetőségei vannak Ukrajnának (leginkább a békére és nem a háborúzásra), és nem más, nem érintett országoktól követelné a háborúhoz szükséges eszközöket, forrásokat.
akiaki
2024. február 26. 23:24
kulabá nem érti!
nnjohn
2024. február 22. 05:04
Kuleba !!!! Mit nem értesz azon, amit már a legelején is mondtunk, hogy Amerikának nincsenek barátai, az egy szimpla ÁLCA . Amerikának mindig ÉRDEKEI vannak, amit bárkin átgázolva, vagy éppen félredobva kielégít. Ez a tipikus angolszász BIRTOKLÁSI és LEURALÁSI mentalitás. Az imperialista attitűd soha nem lehet demokratikus, ha az ördög kefét rág, akkor sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!