Ukrán képviselő: Készen állunk a háborúra Kínával (videó)

2024. február 24. 19:35

Alekszej Goncsarenko szerint az ukrán hadsereg a második legerősebb a szabad világban.

2024. február 24. 19:35

Kijev kész segíteni az Egyesült Államokat bármilyen ellenség ellen, legyen az Irán, Észak-Korea vagy Kína – jelentette ki Alekszej Goncsarenko parlamenti képviselő, aki szerint országa értékes katonai szövetségesnek bizonyulna az Egyesült Államok számára a jövőben.

A CNN műsorvezetőjének, Christiane Amanpournak adott pénteki interjújában Goncsarenko újra azt kérte Washingtontól, hogy a kongresszusban kialakult patthelyzet ellenére küldjön Ukrajnának még több katonai segélyt. „Az Amerikai Egyesült Államok azt mondta nekünk, hogy veletek leszünk, »amíg csak szükséges«. Most itt az ideje, hogy betartsa az ígéreteket” – fogalmazott.

Goncsarenko megdorgálta az amerikai politikusokat, amiért túlságosan a közelgő 2024-es elnökválasztásra összpontosítanak, mondván, hogy Ukrajna nem válhat ennek „áldozatává”.

Annak ellenére, hogy több nyugati katonai segítségért könyörgött, Goncsarenko azzal érvelt, hogy Ukrajna „a második legerősebb hadsereggel rendelkezik a szabad világban” az Egyesült Államok után, ami „nagyon értékes szövetségessé teszi”.

Egy jövőbeli háború esetén az amerikaiaknak „olyan emberekre lesz szükségük, akik vállvetve kiállnak mellettük”, de nem sok nemzet lenne hajlandó mindent megtenni Washington támogatásáért – mondta a képviselő. 

Az ukránok készen állnak (...) készek vagyunk vállvetve kiállni az Egyesült Államok mellett, akár a Teherán melletti lövészárkokban, akár Észak-Koreában, akár Peking közelében. Nincs különbség”

– jelentette ki. Majd úgy folytatta: „Mert értékeljük az önök támogatását”.

„Szükségünk van az Önök támogatására, hogy megvédjük az országunkat” – tette hozzá, és a fegyverszállítások késedelmét okolta Avgyijivka elvesztéséért.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2024. február 26. 14:21
Hajrá!!
polárüveg
2024. február 26. 11:33
A nagytudású ukrán politikus által vázoltakra mondják: az ördög útja.
irmag2
2024. február 25. 20:56
Goncsarenko hiteles magyar fordítása Gyurcsány.
Janika50
2024. február 25. 19:47
Lassan kiderül, hálásnak kell lennünk az oroszoknak, hogy lekötik a haderejük nagyrészét. Ha nem igy lenne, már nekünk estek volna? Egyébként ebben semmi meglepő nincs. Mióta függetlenedtek a Szu-tól, folyamatossan militarizálódnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!