„Ukrajna ki akarja terjeszteni a háborút Georgiára!” – állítja az ország miniszterelnöke

2024. február 06. 20:23

Irakli Kobahidze szerint Zelenszkij és kormánya egy második frontot akar nyitni Georgiában.

2024. február 06. 20:23

„Ukrajna ki akarja terjeszteni a háborút Georgiára!” – jelentette ki kedden Irakli Kobahidze ügyvivő georgiai miniszterelnök az Ukrajnából Voronyezsbe szánt robbanóanyagok lefoglalását követően. „Ez újfent megerősíti, amit lényegében az ukrán kormány magas rangú tisztségviselői nyíltan hangoztatnak arról, mit akartak és valószínűleg továbbra is akarnak: 

egy második frontot nyitni az országunkban” 

– húzta alá Kobahidze az Interpressnews hírügynökségnek nyilatkozva. A georgiai állambiztonsági szolgálat hétfőn közölte, hogy feltartóztattak egy robbanóanyagokat tartalmazó szállítmányt, amely az ukrajnai Odesszából Románia, Bulgária és Törökország érintésével az oroszországi Voronyezsbe tartott, és amelyet valószínűleg terrortámadásra szántak.  

Az Oroszországba tartó szállítmányt a georgiai oldalon megállították, mielőtt átlépte volna a határt. 

A georgiai állambiztonsági szolgálat szerint az elkövetők azt a látszatot kívánták kelteni, hogy a Georgiában vagy az országon kívül végrehajtott terrorcselekményekért Tbiliszi a felelős, mind a tervezés, mind a végrehajtás tekintetében.   

A tbiliszi ukrán nagykövetet még 2023 márciusában hívták vissza konzultációra a két ország között kialakult nézeteltérések miatt. Az ukrán külképviselet vezetőjét később menesztették, így egyelőre alacsonyabb rangú diplomata áll Ukrajna georgiai képviseletének élén.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 07. 16:59
Úgy száguldoznak a rakéták és egy sem találja el ezt az egyet?
august
2024. február 07. 13:30
Még egy érdekessége van a történetnek, hogy a lefoglalt robbanóanyag amerikai eredetű volt, amelyiket oroszországi robbantáshoz akartak fölhasználni. A kercsi hídnak a robbantásához hasonló útvonalat és robbanóanyagot használtak, úgy hírlik a vizsgálatok szerint.
urban63
2024. február 07. 11:56
Amerikát akartál mondani? Vagy a "NATO"-t?
egonsamu
2024. február 07. 10:22
Grúziáét aggódnék. De Georgia teljesen mindegy....végre egy USA államban is háborúzni akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!