Újabb nitrogéngázos kivégzést sürgetnek Alabamában

2024. február 22. 06:52

Ezt a módszert tartják a leghumánusabb kivégzésnek.

2024. február 22. 06:52
null

Újabb fejezetéhez érkezett az Egyesült Államok Alabama államában alkalmazott kivégzések története: az állam főügyésze azt kérte a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy engedélyezze a második nitrogéngázos kivégzést. Mint ismert, a múlt hónapban elsőként öltek meg ezzel a módszerrel egy elítélt foglyot – írja a Reuters.

Alabama azóta felajánlotta, hogy más államoknak is segítséget nyújt, amelyek nitrogéngáz felhasználásával akarnak kivégzéseket végrehajtani.

Ezt a módszert Alabama „az ember által ismert legfájdalommentesebb és leghumánusabb kivégzési módszernek” nevezte,

az ottani szakvélemény szerint a fulladás egyszerűbb alternatíva, mint a vénák megtalálása vagy a halálos injekcióhoz szükséges gyógyszer, az emberi jogi csoportok azonban ezzel együtt is kegyetlennek és kínzónak ítélték a kivégzés ezen formáját.

Steve Marshall államügyész indítványában azt kérte a bíróságtól, hogy engedélyezze Alan Eugene Miller kivégzését, akit még 2000-ben ítéltek halálra, miután korábban három munkatársát is meggyilkolta.

Mint ismert, január 25-én ezzel a nitrogéngázos módszerrel végezték ki Alabamában az elítélt gyilkost, Kenneth Smith-t, aki rácáfolt az előzetes várakozásra, amely szerint kevesebb mint egy percen belül elveszíti az eszméletét, és meghal. Smith ugyanis visszatartotta a lélegzetét és úgy tűnt a szemtanúk szerint, hogy a nitrogén aktiválása után néhány percig eszméleténél maradt.

Fotó: Pixabay

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Globalfake
2024. február 24. 19:11
"Arra a kérdésre, hogy mi lenne a leghumánusabb módja annak, hogy valakit kivégezzenek, Lain válasza a kivégzőosztag. "A kivégzőosztag általi halál szinte azonnali" – mondja. "Ez minden bizonnyal jobb, mint öt-hat percig áramütést szenvedni, hat-10 percre halálra gázosítani, vagy 10-20 percig lassan megfulladni a békesség leple alatt." https://www.scientificamerican.com/
rockercicc
2024. február 22. 12:20
Háromszoros gyilkosért vinnyognak? Szenvedjen csak, megérdemli!
muanyag-tojas-23
2024. február 22. 11:27
Felkötni oszt jónapot!
Beszélgető
2024. február 22. 10:19
Dózsa Györgyöt nem nagyon kérdezgették, hogy milyen hőmérsékletre melegítsék elő a vastrónt, mielőtt ráültetik, és utána milyen gyorsan melegítsék, hogy ne fájjon annyira. A nyaktiló feltalálása előtt csak a hóhér ügyességén múlt, hogy 2mp, vagy 3 perc volt a végzet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!