Újabb európai ország jelezte: nem ellenzi a nyugati katonák bevetését Ukrajnában!

2024. február 28. 14:56

Elsőként Emmanuel Macron vetette fel a nyugati szárazföldi csapatok ukrajnai telepítésének kérdését.

2024. február 28. 14:56

Lettország alapvetően nem ellenzi nyugati szárazföldi csapatok bevetését az Oroszország által megtámadott Ukrajnában, és fontolóra venné részvételét, ha a NATO-szövetségesek megállapodásra jutnának az ügyben – jelentette ki a lett védelmi minisztérium szóvivője szerdán. A szóvivő azt követően nyilatkozott erről a dpa hírügynökségnek, hogy Emmanuel Macron francia elnök hétfőn felvetette nyugati szárazföldi csapatok ukrajnai telepítésének kérdését.   

Jelenleg nincs konszenzus arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk” 

– mondta Macron hétfő este a kijevi vezetés támogatására a francia elnöki hivatalban összehívott konferenciát követően, amelyen mintegy húsz ország képviselői vettek részt. „De semmit sem szabad kizárni. Mindent meg fogunk tenni, amit lehet, annak érdekében, hogy Oroszország ne győzzön ebben a háborúban” – fűzte hozzá. Több NATO-ország, köztük Németország elutasította Macron felvetését. A lett védelmi tárca szóvivője felidézte, hogy Lettország az Ukrajna ellen indított háború kezdetétől katonai támogatást nyújt Kijevnek: részben fegyverszállítások formájában, részben ukrán katonák lettországi és más NATO-országokban zajló kiképzésével.

(MTI)

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2024. február 28. 22:12
A csivavák ugatnak a leghangosabban.
tavirozsa2
2024. február 28. 19:23
Lettek, majd nem lettek...
gebsi1
2024. február 28. 18:38
A kis légypiszok a térképen, tényezőnek hiszi magát. Amikor meg jön a felismerés, hogy ő tényleg csak egy légypiszok, akkor visítva bújik a trágyadomb mögé.....
andris-923
2024. február 28. 18:03
Mindent meg fogunk tenni, amit lehet, annak érdekében, hogy Oroszország ne győzzön ebben a háborúban” – Mondja ezt egy olyan ország képviselője akinek az összlakossága 1,9 millió és abban 62%-a csak lett nemzetiségű Ez olyan mint amikor a bolha vegzálja az elefántot Meg kellene tanulni kinek hol a helye sajnos ezt mi is érezzük a saját bőrünkön
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!