Tusk embere azt állítja, hogy mindent tud Orbán Viktorról

2024. február 06. 10:06

Adam Szlapka szerint az győzte meg a magyar miniszterelnököt az uniós csúcstalálkozón, hogy olyan falat látott, amelyen nincs repedés, és ettől megijedt.

2024. február 06. 10:06
Kijev, 2024. január 22.Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) és Donald Tusk lengyel miniszterelnök sajtóértekezletet tart Kijevben 2024. január 22-én.MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Orbán Viktor azért jött az Európai Tanács csúcstalálkozójára, hogy zsarolja az egész Európai Uniót – állítja Adam Szlapka európai uniós ügyekért felelős lengyel miniszter. A liberális politikus a Tvn24 tudósítása alapján kijelentette, tudja, mi győzte meg a magyar miniszterelnököt, hogy visszavonja a vétóját az ukrán segélycsomag ügyében – merthogy az egyik parlamenti képviselő azt állította, Mateusz Morawiecki volt a mérleg nyelve.

Én vele ellentétben ott voltam az Európai Tanácsban, és tudom, hogy az összes többi uniós vezető nagyon világos és egyértelmű álláspontja győzte meg Orbán Viktort. Egy olyan falat látott, amelyen nincs repedés. Rájött, hogy egyedül maradt, Ukrajnának pedig úgyis lesz pénz, és ettől megijedt

– mondta Szlapka, aki „természetesen” Donald Tusk szerepét méltatta.

Orbán Viktor egyébként a Kossuth Rádióban elmondta, hogy ha vétózik, akkor a többi 26 tagország megállapodik, elküldi a támogatást Ukrajnába, és „még a magyarok pénzét sem adják majd oda”, ami nem lett volna jó megoldás. Ijedelemről és repedés nélküli falról nem beszélt.

Szlapka később arra a kérdésre, hogy mit szólt Morawiecki és a magyar kormányfő találkozójához, azt felelte, felháborodott, mert „mind tudták”, hogy Orbán Viktort csak a zsarolás érdekli, pedig szerinte Európa és Lengyelország biztonságáról is szól Ukrajna küzdelme.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
numero1-2
2024. február 09. 00:45
Aham persze ő azrán tudja🤣🤣🤣🤣föleg hogy zartkörü beszélgetes volt ahová meg a főnőkét se engeték be azr a Tusk -ot sem. Csak a "nagyok"voltam jelen. 🤣🤣🤣Tusk is kintről halgatozhatott🤣🤣🤣őrjöngőt is
mai nap
2024. február 08. 09:25
Egy anekdota szerint egyszer egy nagy hadvezér azt mondta: “Ha a sapkám tudná, hogy mit gondolok, tűzre vetném.” Ezt most Orbán is mondhatná 😀.
anna bolena
2024. február 07. 21:25
Slapka csehül prostituáltat jelent. Nomen est omen.
Obsitos Technikus
2024. február 07. 19:57
A képen Tuskuzelski tábornok és Jiszif Visszirijivics Zelenszkij.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!