Trump Navalnijhoz hasonlította saját magát, lett is belőle nagy balhé

2024. február 21. 08:36

Trump az ellene folyó pereket koncepciós eljárásoknak nevezte, szerinte Amerika kommunista országgá vált.

2024. február 21. 08:36
Rally in support of political prisoners in central Moscow

Alekszej Navalnij múlt pénteki halálhíre alaposan megmozgatta az amerikai közéletet és az elnökválasztási kampányt: Donald Trump is megszólalt az orosz ellenzéki politikus halálával kapcsolatban, amit Joe Biden sem hagyott szó nélkül – írta meg Reuters.

Navalnij nagyon bátor fickó volt, mert visszament. Távol maradhatott volna Oroszországtól”

– nyilatkozta hétfőn Trump a Fox Newsnak.

A republikánus elnökjelöltségért küzdő Donald Trump ezzel arra utalt, hogy Navalnijt 2020-ban megmérgezték, és Németországba kellett szállítani gyógykezelésre. Ennek ellenére a politikus 2021 elején úgy döntött, visszarepül Oroszországba. Megérkezése után azonnal letartóztatták és börtönbe zárták. Ezt követően hosszú börtönbüntetésre ítélték, végül múlt pénteken egy szibériai büntetőtelepen halt meg, rejtélyes körülmények között.

Joe Biden elnök és Nikki Haley, Trump republikánus ellenfele rögtön elítélték Vlagyimir Putyint, és elsődleges felelősként nevezték meg az orosz elnököt Navalnij haláláért. Trump viszont ezúttal is teljesen másfelől közelítette meg a kérdést.

De ez történik a mi országunkban is. Sok tekintetben kommunista országgá válunk. És ha megnézzük – én vagyok a vezető jelölt. Vádat emelnek ellenem”

– mondta Trump. 

A volt amerikai elnök ezzel arra célzott, hogy az ellene folyó pereket koncepciós eljárásnak tekinti, ahogy a Navalnij ellen folyó perek is koncepciós eljárások voltak.

Joe Biden erőteljesen bírálta Trump megjegyzését:

Miért hibáztatja Trump örökké Amerikát? Putyin felelős Navalnij haláláért. Miért nem tudja Trump ezt egyszerűen kimondani?

– mondta Biden.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. február 21. 11:01
Biden koncepciós elnök. Tombol körülötte a háború. Csalás , korrupció egész élete. Iszonyatos tévedés az elnöksége.
Selamat
2024. február 21. 09:36
Az NEM demokrácia amit Amerika demokratikus (ja, a mesében) pártja művel. De az sem, amit az EU balliberális vezetése a "kereszténydemokraták" vezetőjével karöltve művel. Ezek ott a nyugati féltekén, plusz a jelenlegi Lengyelország messze rosszabb, sőt, aljasabb mint a szovjet uralom volt.
kvmny
2024. február 21. 08:52
Nem csak Trump hasonlítja hozzá. Állandóan kitalálnak valami újabb baromságot ellene. Tisztán látszik a koncepciós jelleg. A legnevetségesebb a birtoka adózásánál az "assesment value" volt, amit nem ő állapít meg, hanem a helyi "önkormányzat". Ott hűtlen kezelésért rögtön fel is jelentettem volna az államot, hogy pazarolják az adófizetők pénzét felesleges pereskedésre.
zrx8
2024. február 21. 08:43
Mandi, a diszgráfia nem szégyen, de az, hogy senki nem olvassa el, mielőtt kikerül valami, az már igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!