The New York Times: Orbán nem kilépni akar az EU-ból, hanem vezetni azt

2024. február 02. 09:31

Az amerikai lap beszámolója szerint Magyarország elszigeteltebb, mint valaha, ám a magyar miniszterelnök hosszú távra tervez, a nemzeti szuverenitást és a hagyományos értékeket védő páneurópai mozgalom vezetőjeként igyekszik érvényesülni.

2024. február 02. 09:31
null

Orbán Viktor nem hagyott kétséget afelől, hogy jelentős szerepet akar vállalni a brüsszeli elit leváltásában – írja a The New York Times. A lap szerint a magyar kormányfőnek sohasem volt elvi kérdés, hogy küldjön-e eurómilliárdokat Ukrajnának, ez is egy a sok olyan téma közül, amely segítségével a nemzeti szuverenitást és a hagyományos értékeket védő páneurópai mozgalom vezetőjeként igyekszik érvényesülni.

Magyarország elszigeteltebb, mint valaha, Orbán Viktor azonban hosszú távra tervez, bízva abban, hogy Donald Trump megnyeri a választásokat, és az európai közvélemény is az ő irányába fordul. A miniszterelnök nem kilépni akar az EU-ból, hanem vezetni azt

– írja Andrew Higgins.

Orbán Viktor korábban a Mandinernek adott exkluzív interjújában is úgy fogalmazott: „Nem elhagyjuk, hanem elfoglaljuk Brüsszelt!”

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Miguel Medina

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edusos
2024. február 02. 15:39
Rosszul írták lentebb, mert OV nem pénteken szokott elszigetelődni, hanem hétfőn. Pénteken megbukni szokott.
polárüveg
2024. február 02. 14:05
A The New York Times nem meri leírni, hogy sokkal rosszabb a helyzet az elit számára. Amennyiben most az EU országaiban közvéleménykutatást tartanának az átlagemberek között, hogy kit akarnának az EU vezetőjeként látni, ugyan ki lenne a lista elején? Biztos befutó a Csipkerózsika? Rossz hírem van, nem. Nyugat mindig jó volt marketingből, eddig is a legjobb munkát végezték el Orbán ismertségének.
Haramia
2024. február 02. 12:30
"Magyarország elszigeteltebb, mint valaha" Értem. A baloldalnak ez amolyan pszichés nyugtatószer lehet.
Pelso j.
2024. február 02. 12:10
Le van maradva a NYT. A hazai cselédmédia már évekkel ezelőtt arról hazudozott, hogy létrejön a nagy, erős jobboldali szövetség, és OV együtt vezeti Európát pl Salvinivel, utána Le Pennel, stb......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!