Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

2024. február 27. 17:52

A miniszter szerint a háború elérkezett a legveszélyesebb szakaszába, az agresszor felülkerekedni látszik, ami a nyugati világ döntéshozóit cselekvésre kényszerítheti.

2024. február 27. 17:52
null

„Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket” – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten kedden Budapesten.

Ezt is ajánljuk a témában

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, azzal kapcsolatban, hogy Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, nem zárható ki annak lehetősége, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába, azt mondta, a háború elérkezett a legveszélyesebb szakaszába, az agresszor felülkerekedni látszik, ami a nyugati világ döntéshozóit cselekvésre kényszerítheti.

A miniszter úgy fogalmazott, „az európai béke ideje lezárult, háború van Európában, két európai, keresztény nép már két éve háborút vív, borzalmas vérontással”. Az öldöklés katonai eredményt nem hozott, és ennek a rövidtávú lehetősége sem bontakozik ki – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. február 27. 22:44
Szalai kijelentesei adnak okot aggodalomra, pl a lo nelkuli huszarezredrol, vagy hogy " a magyar egy katonanemzet". Ez utobbi aranykopese 570 evvel az utolso magyar gyozelem utan hangzott el.
Bell & Sebastian
2024. február 27. 22:35
Gyógyegérből katonát? Láthatóan buzog benne az orbáni vezetői rátermettség, szaktudás híján.
llnnhegyi
2024. február 27. 20:08
Bobri Kristóf honvédelmi miniszter! Leállították már a katonai hadtest szervezését Csád- Afrika- ba? A Hungary Helps turistaskodasat védi? 22-32 tevét megfejnek közben? Elfogyasztják az éhezők elől? Kire-mire lesz lő parancsuk? Szégyelljék magukat, szélhámosok!
akkor ki
2024. február 27. 19:36
Nincs aggodalomra ok, Makaróni seggbe lett taszítva majd lenyelt egy jointot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!