Súlyos mentális problémákkal küzd Bret Easton Ellis élettársa, ráadásul most le is tartóztatták

2024. február 19. 19:33

Todd Michael Schultz súlyos elvesztette a kapcsolatát a valósággal, de nem erőszakos, állítja a világhírű író.

2024. február 19. 19:33

Birtok háborítás miatt letartóztatták Bret Easton Ellis (képünkön) élettársát – számolt be róla a The New York Times. A lap szerint a férfit abban a társasházban fogták el, ahol az 59 éves íróval él. Ellis azt közölte a lappal, hogy Schultz súlyos mentális problémákkal küzd, amelyeket a férfi által fogyasztott kábítószerek tovább súlyosbítottak, ennek hatására

elvesztette a kapcsolatát a valósággal, de nem erőszakos.

Ellis hozzátette, hogy párja nem betörni akart, hanem összetévesztette a lakásokat, és azt hitte, hogy az író lakásába megy be.

A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették a 37 éves férfit, aki 51 ezer dolláros (18 millió forint) óvadék ellenében védekezhet szabadlábon.

Bret Easton Ellis többek között olyan bestseller könyveket írt, mint az Amerikai Pszichó, illetve a Fagypont Alatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép forrása: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. február 20. 09:25
Bret Easton Ellis jó író. Nem tudtam, hogy buzzancs... No de Garcia Lorca, Pasolini, stb .is az volt.
Autofocus
2024. február 20. 00:58
Én értem, hogy New Yorkban ez kötelező ahhoz hogy valaki sikeres író legyen (na jó, még lehetne néger, kommunista, és találdki). Egy biztos, ha a Mayflowerrel jöttek volna, biztos éhen haltak volna. Viszont lassan az lesz a szenzáció, ha valakiheteronormatív fehér keretény emberként befut.
Bitrex®
2024. február 19. 22:32
Ellis, Ellis, Who the fuck is Alice? https://www.youtube.com/watch?v=bUy83PKjkOI
billysparks
2024. február 19. 22:23
Én bírom a könyveit, nem rossz író. Mondjuk Stephen Kingnél klasszisokkal jobb, de McCarthy kisújja körme alatti koszig már nem ér fel. Már, ha az amerikai kortárs irodalom nagyágyúiról beszélünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!