Ebben az európai fővárosban engedélyezhetik a kokain „szabadidős célú” birtoklását és árusítását

2023. december 21. 15:11

A parlament támogatja az elképzelést, hiszen „a kábítószer elleni háború kudarcot vallott”.

2023. december 21. 15:11

A svájci főváros, Bern engedélyezheti a kokain értékesítését, mivel „a kábítószer elleni háború kudarcot vallott” – olvasható a Sky News cikkében. A lap szerint az Egyesült Államok Oregon államában 2021 óta engedélyezett a kis mennyiségű kokain birtoklása, és számos európai országban, köztük Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában 

már nem szabnak ki börtönbüntetést a kábítószer, köztük a kokain birtoklásáért. 

A svájci fővárosban, Bernben a törvényhozók hamarosan engedélyezhetik a kis mennyiségű kokain „szabadidős célú” birtoklását és árusítását. A város vezető tanácsa egy javasolt kísérleti programot vizsgál, amely hasonló a kannabisz gyógyszertárakban történő árusítását lehetővé tevő jelenlegi kísérlethez. A berni parlament már támogatásáról biztosította az elképzelést, de ehhez még le kellene törniük a városi önkormányzat ellenállását, és a nemzeti törvények módosítására is szükség lenne – olvasható a portálon.

Nyitókép: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsztcs
2024. január 26. 19:07
Sajnos " mindent szabad" világot elünk.
papalimapapa
2023. december 30. 14:52
Aztán majd szabadidős céllal jöhet a pedofília, nekrofilia, zoofília és a vérfertőzés… Fékezés nélkül a liftaknába… Haladóprogresszív nyugat.
survivor
2023. december 24. 18:15
A kokót istentisztelet útán kell osztani. Vegyétek es egyétek...
survivor
2023. december 24. 18:06
Amit szabad, azt KELL...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!