Prágában találkoznak a V4 kormányfői

2024. február 19. 21:28

A tárgyalás középpontjában az energiabiztonság, az unió stratégiai céljai, valamint az illegális migráció lesznek.

2024. február 19. 21:28

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó lesz február 27-én Prágában – jelentette be a cseh kormányfői hivatal hétfőn. A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnök találkozójának fő témáit az energiabiztonság, az Európai Unió stratégiai célkitűzései, valamint az illegális migráció megelőzése fogják alkotni – olvasható a közleményben.

Petr Fiala cseh kormányfő már jövő hétfőn találkozik Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel. A kétoldalú tárgyalások témája az Európai Unió bővítése, az ukrajnai helyzet és a regionális együttműködés a védelem, az energetika, illetve a migráció terén.

A visegrádi kormányfők a Lichtenstein-palotában találkoznak, majd megbeszéléseiket munkaebéden folytatják. „A kormányfők elsősorban az energiabiztonságról, az Európai Unió stratégiai célkitűzéseiről, az illegális migráció megelőzéséről és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásáról fognak tárgyalni” – mutatott rá a cseh elnöki hivatal.

Csehország tavaly júliusban vette át a visegrádi csoport egyéves soros elnöki tisztségét.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Filip Radwanski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. február 20. 14:49
Bocsi, Párágában, Prádában vagy Prágában? Nem mindegy :-D
csapláros
2024. február 20. 12:45
Ugandai Bubu 2024. február 20. 09:18 ..."Gittegylet. A kucu moszkovita bugris trolltempója itt is nemkívánatos, bár a gittegyletben mondjuk nem is tud mit megvétózni a trottyos."... Hogy a deszkán baszott kurva tetves anyádba tudott volna a lekucu moszkovita bugrisozott vétózni bazdmeg, amikor arra verted eddig is a lompost, hogy a V4-ek MÁR RÉGEN SZÉTESETT??? Most meg gittegylet? Hülye, szabadon rohangáló skizofrén balfasz!
antal-2
2024. február 20. 11:33
Párágábán prádábán. Házánkát gyázáká kápvásálá. Hájrá!
Ugandai Bubu
2024. február 20. 09:18
Gittegylet. A kucu moszkovita bugris trolltempója itt is nemkívánatos, bár a gittegyletben mondjuk nem is tud mit megvétózni a trottyos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!