Pánikolnak az uniós vezetők: kiderült, a retorikával ellentétben nem küldenek elég fegyvert és lőszert Ukrajnába

2024. február 26. 07:47

Kétségbeesésükben két tucat ország képviselője összesereglik Franciaországban, hogy feltüzeljék a hadigépezetet.

2024. február 26. 07:47

Mintegy két tucat európai uniós vezető találkozik ma az Elysée-palotában a Politico információi szerint, hogy részt vegyenek egy sürgősséggel összehívott csúcstalálkozón, Ukrajna támogatása kapcsán.

A két tucat vezető között ott lesz Olaf Scholz német kancellár, Pedro Sánchez spanyol államfő, Mark Rutte holland és Kaja Kallas észt miniszterelnök, valamint David Cameron brit külügyminiszter.

„Elszántak vagyunk, motiváltak vagyunk, és elkötelezettek vagyunk Ukrajna győzelme mellett” – mondta az Elysée egyik tanácsadója az újságíróknak a találkozó kapcsán. A gond egyszerű: 

A retorika eddig nem párosult elegendő munícióval és fegyverszállítással – Észak-Korea és Irán több lőszert küldött Oroszországnak, mint az egész EU Ukrajnának”.

A gond másik része, hogy az USA támogatása kezd egyre inkább lankadni, az EU-s vezetők pedig szeretnék „kitölteni az űrt” – mégpedig annyira, hogy a Politico értesülései szerint Franciaország kész feladni azon elvét, hogy csak és kizárólag Európában készült lőszerekkel hajlandó támogatni Ukrajnát. És már az is baj, hogy uniós országok még mindig lőszert adnak el harmadik feleknek ahelyett, hogy Ukrajnába küldenék őket.

Fotó: JIM WATSON / AFP

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 12. 19:09
ENNEK A BÜDÖS PATKÁNYNAK A KÉPÉT NEM BIROM VALAK LIKVIDÁLJA MÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!
Palatin
2024. február 27. 16:18
Ukrajnában amerikai érdekekért folyik a harc, csak az USA ezt is kiadta alválalkozóknak, ezért nem világos mindenkinek, hogy miröl van szó. Az USA és az unió elhozta a háborút Európába. Az oroszokkal való kiegyezés nélkül, a kölcsönös biztonságai garanciák lefektetése és szerzödésbe foglalása nélkül, nem lesz béke Európában. Ez nyilvánvaló. A mai nyugati vezetök paprikajancsik. Az EU igéreteinek pontosan az ellentéte valósult meg. Jólét helyett gazdasági visszaesés, megélhetési káosz, biztonság helyett terrorcselekmények és teljes bizonytalanság, pocsék hangulat, béke helyett gyülölködés és háború. És ezért az unió mai vezetösége a felelös. Ezek Európa szétbarmolói! És Gyurcsány ezek fenekébe akarja tuszkolni Magyarországot. Ö maga persze mehet, ott a helye.
alenka
2024. február 26. 19:20
Az idióta fasiszta ukránok és támogatóik csak stresszt okoznak a világ normális felének. Ezektől a hülye emberektől beteg leszek...reménykedem, hogy már nem sokáig és Putin megregulálja ezt a csorba világot...
Türelem
2024. február 26. 10:33
Közben kiszivárgott, változik a napirend, Brüsszel nem támogatja tovább az amerikai projektet, a most felajánlandó forrásokat az uniós szegénység felszámolására tervezett intézkedési csomagra fordítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!