„Oroszbarát provokatőrök” öntötték ki az ukrán gabonát Lviv polgármestere szerint

2024. február 12. 17:06

Hozzáfűzte, hogy az „álblokád” folytatódik a határon.

2024. február 12. 17:06

Közleményben ítélte el, és „szándékos rombolásnak” minősítette az ukrán mezőgazdasági minisztérium a lengyel gazdáknak a közös határon tartott tiltakozó akcióját, melynek során ukrán gabonát engedtek ki egy kamionból az úttestre.

A lengyel rendőrség közölte, hogy vizsgálja azt az esetet,

amikor lengyel gazdák megállítottak egy ukrán gabonát szállító kamiont vasárnap a határátkelőn, és rakományát a földre engedték.

A közösségi médiában képek jelentek meg az incidensről. A lengyel gazdák pénteken vonták blokád alá a lengyel-ukrán határátkelőket, és forgalomlassító akciót is tartottak a lengyelországi közutakon az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán mezőgazdasági termékek európai uniós behozatala ellen tiltakozva.

„Az erőszak újabb eszkalációja zajlik közös határunkon” – fogalmazott Tarasz Kacska ukrán gazdasági miniszterhelyettes, aki arra figyelmeztetett, hogy

ha a lengyel hatóságok nem reagálnak a tönkretett szállítmányra, az az „idegengyűlölet és a politikai erőszak további fokozódásához vezethet”.

Andrij Szadovij, a nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) polgármestere hétfőn a Telegram közösségi platformon posztolt egy fotót az útra ömlött gabonáról. A képhez fűzött kommentárjában azt állította, hogy a gabonát a lengyelek öntötték ki, akik

szerinte „oroszbarát provokatőrök” voltak.

Hozzáfűzte, hogy az „álblokád” folytatódik a határon.

A polgármester azt írta bejegyzésében, hogy az „ukránok szó szerint a vérükkel öntözik azokat a földeket, amelyeken a gabona terem”. Mint írta, „egy háború dúlta földön aratni felér a bombamentesítéssel. A (lengyelek) viselkedése kicsinyes és szégyenletes” – hangsúlyozta.

A lengyel gazdák tavaly óta tiltakoznak az Európai Unió szabályozása ellen, amely vámmentessé tette, és az unióban előírt szigorú minőségi követelményektől is mentesíti az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalát, súlyos versenyhátrányt okozva nekik.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 12. 20:54
DN Lemberg :-))
survivor
2024. február 12. 20:54
Sved- lengyel Sienkiewicz: Vízözön
survivor
2024. február 12. 20:52
Uki- lengxel Sienkiewicz: Tűzzel- vassal
orokkuruc-2
2024. február 12. 20:27
herceg-3 2024. február 12-. 20:03 A moderátortól kérdezném (ha van ilyen), hogy ezt a "sexykitty-3" nevezetű kurvát nem lehetne innét eltakarítani? .. Szinte mérget lehet rá venni, hogy a AKG-s szerkesztőgárda egy új találmányát látjuk. Az eddigi csúcs-kattintás vadász beállítások után hitetlenkedve néztek egymásra, hogy még mindig maradtunk. No, akkor Tomikának plusz 2 szombat elvállalásáért megengedték, hogy pornólinkeket rakjon be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!