Orosz vélemény: Orbán Viktor és Robert Fico a kivétel

2024. február 23. 10:45

Dmitrij Medvegyev szerint a magyar és a szlovák miniszterelnököt leszámítva az európai vezetők Washington utasításait követik és nincs saját álláspontjuk.

2024. február 23. 10:45

Európában eltűntek a független vezetők, helyükre egy unalmas, technokratákból álló generáció lépett – véli Dmitrij Medvegyev a Lenta tudósítása alapján. Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese úgy látja, az új vezetők Washington utasításait követve még a saját államuk nemzeti érdekeit és problémáit is figyelmen kívül hagyják.

Igen, vannak kivételek, mint Robert Fico szlovák miniszterelnök és Orbán Viktor magyar kormányfő, de ez csak megerősíti a szabályt. A többiek mind olyan emberek, akiknek nincs saját álláspontjuk

– jelentette ki Medvegyev. Hozzátette, az európai politikusok előző generációjának még volt bátorsága ahhoz, hogy az országuk számára fontos kérdésekben tiltakozzon.

Korbban több nyugati politikus is azzal vádolta Orbán Viktort, hogy amikor tiltakozik a brüsszeli döntésekkel kapcsolatban, akkor az orosz álláspontot képviseli, ám erről maga Vlagyimir Putyin mondta azt, hogy hülyeség.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 23. 13:42 Szerkesztve
Mit nem adnának más állam-. kormányfők egy alkesz dicséretéért.
Zolotarjov
2024. február 23. 12:56
Igaz.
lájkbajnok
2024. február 23. 12:02
„Oda azért nem süllyedhet Magyarország, hogy a magyar miniszterelnökről és a magyar külügyminiszterről mások mondják meg, hogy milyenek” – kommentálta a megjegyzést Orbán. „Hát jól nézünk ki, ezeréves magyar államról ne mondják meg a szomszéd szlávok, hogy kik vagyunk” – mondta Orbán.
Dixtroy
2024. február 23. 11:22
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aMERvyX_460swp.webp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!