Orbán nem blöffölt – gigamegállapodás előtt áll a magyar kormány a svédekkel!

2024. február 18. 08:08

Árukapcsolás felsőfokon.

2024. február 18. 08:08

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton tartotta évértékelő beszédét, amelyben hangsúlyozta, hogy a svéd NATO-csatlakozásról szóló vita a végéhez közeledik, és már a Parlament kezdeti ülésszakaszában ratifikálhatják – emlékeztet az Index, exkluzív információira támaszkodva hozzátéve: 

hetek óta intenzíven tárgyal a két kormány, a felek a megállapodásra törekszenek, amelynek egy hatalmas katonai és hadiipari megállapodás is a része lehet.

Most úgy tűnik, valóban minden adva van ahhoz, hogy a parlament elfogadja Svédország NATO-csatlakozását még februárban. Az Index információi szerint az elmúlt hetekben intenzív tárgyalássorozat folyt a két kormány között, a gigantikus katonai és hadiipari megegyezés pedig  a honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség szerint is 

rendkívül előnyös Magyarország számára.

Hozzáteszik: arról nincs megbízható információ, hogy milyen új eszközök érkezhetnek a Honvédséghez, de elképzelhető, hogy a magyar Gripen-program is fejlődik.

Egy biztos, írják:

 a legmagasabb, miniszterelnöki szinten egyeztek meg a részletekről,

amely a szerdai kormányülés kiemelt napirendi pontja lesz. Mivel a Fidesz rendkívül frakcióülése szerdán, a parlamenti döntés előtt kezdődik, könnyen elképzelhető, hogy a kormány döntése és a miniszterelnöki stábok egyezsége az új beszerzésekről megnyitja az utat, hogy a Fidesz-frakció is megszavazza az első ülésen a svéd NATO-csatlakozást – értesült az Index.

És ez még nem minden. Bár Ulf Kristresson miniszterelnöki látogatására mindeddig nem került sor, a lap információi szerint 

a magyarországi svéd nagykövetség már nagyon készül a kormányfő érkezésére,

 így a közeljövőben számítani lehet a látogatásra.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP 

 

Összesen 438 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. február 18. 23:01
Zjzj 2024. február 18. 16:01 ..."Beindult a propaganda….tudjak, hogy nincs mentseg es ratifikalni kell, mert jonnek a megtorlasok brusszelbol meg washingtonbol es most ugy allitjak be, mintha a svedek benyalnanak zorbannak"... A faszt, bazdmeg. Orbán SOHA nem mondta, hogy nem ratifikálunk. Annyit mondott, hogy BIZTOSAN fog az országgyűlés, a legelső ADANDÓ alkalommal, ha egyáltalán ismered az ADANDÓ szó jelentését, és nem egy bozgor, renegát kettős tudatú, vagy már innen télakolt lelki sérült, a magyart már csak törve beszélő, disszidens kacsapicsa pofázó szarfaszú vagy egy eurocentért...
csapláros
2024. február 18. 22:53
Ugandai Bubuvéna 2024. február 18. 18:23 ..."ha lenne saját repülőgép gyárunk. " Modern, piacon is eladható magyar harci repülőgépünk meg kb. sose volt".... Nehéz lett volna, amikor Trianon után megtiltották a gyártást, de a háborúra készülve 1938-tól így is összedobtuk a kezdetben viszonylag jól teljesíthető Héját, jelentős fejlesztésekkel járultunk a Messerschmit és a Dornier tökéletesítéséhez, és a két Marton is megtervezte az X/V-t. Speciális műszaki megoldások (belső bombakamra, toló-húzó légcsavaros kialakítás) alkalmazásával ezen eleve többfeladatúra tervezett repülőgépek sebessége nem maradt el a konkurens vadászrepülőgépekétől, miközben képesek voltak más feladatok (zuhanóbombázó, csatarepülőgép, éjszakai vadász, fotó-felderítő, haditengerészeti, ill. hosszú távú kísérővadász) ellátására is. Mindez különösen kiemelt jelentőséggel bírt a csak kisszámú repülőgéptípus hatékony gyártására-alkalmazására képes Magyarország esetében.
nempolitizalok-0
2024. február 18. 20:46
Aranyhalas vicc: Kövér sétál a tóparton és látja, hogy Orbán halat süt. Milyen hal ez Viktor? Az aranyhal. És te megsütöd???? Nyugi, ahárom kívánság már megvolt. Ez vagy 15 éves vicc, úgy látom, Orbán azóta még profibb lett:DDDDDD
lajajakab11
2024. február 18. 19:08
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!