Orbán felvázolta a világpolitikai tervét: ezt tenné Ukrajnával és Szerbiával

2024. február 12. 06:23

A Politico egyből „összeoroszpártizta” a magyar miniszterelnököt.

2024. február 12. 06:23
ORBÁN Viktor

Orbán Viktor interjút adott Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárnak az European Voices nevű magazin számára, amelyben leszögezte:

Szerbiának kéne csatlakoznia az EU-hoz, az ukránoknak pedig ütközőzónának kell lennie Oroszország és a Nyugat között.

„Be kell fejeznünk a régi bővítési feladatot, mielőtt elkezdenénk az új bővítést Ukrajnával. Ha nem integráljuk Szerbiát minél hamarabb, akkor elveszítjük” – mondta Orbán Viktor a beszélgetés során.

Orbán Viktor azt a lehetőséget is elvetette, hogy Kijevnek esélye van arra, hogy kivédje Oroszország invázióját és csatlakozzon az EU-hoz, és azt állította, hogy Ukrajna csak úgy maradhat fenn, ha az ország „ütközőzóna lesz Oroszország és a Nyugat között”.

„Ha ez nem működik, Ukrajna továbbra is területeket fog veszíteni. Oroszország újra és újra és újra és újra el fogja pusztítani Ukrajnát. 

Oroszország soha, de soha nem fogja elfogadni, hogy egy olyan EU- és NATO-tag, mint Ukrajna, a határainál legyen”

 – mondta a miniszterelnök.

„Mi, európaiak nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy az oroszok komolyan vegyenek minket. Ez egy hatalmi játszma. Ez háború” – mondta Orbán Viktor.

Az interjú kapcsán a Politico reflexből elkezdte oroszpártizni Orbánt, Brüsszelbe még nem jutott el a hír, hogy se az ukránok, se az oroszok szerint nem oroszpárti Magyarország.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 06:34
🍓 ️ F­­­o­r­r­­­ó­ l­­á­­n­yok sz­­­ex­­­et ak­­­ar­­­n­­ak, ba­­sz­­­d m­eg ők­­­et itt 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. február 13. 00:27
A csüngőhasú támogatása kontraproduktív a civilizált világban...😉
gekk
2024. február 12. 15:24
Nocsak. Megszólalt a kárpátok varánusza? Itthon meg kussol?
concrete
2024. február 12. 13:17
Mindenki tudja, Orbán különösen, hogy a tagi státusz nem “patrónusok” nyilatkozatain múlik. Mindkét ország tagjelölt. Mindkét országgal folynak a csatlakozási tárgyalások. Ha a 9 tagjelölt közül lesznek olyanok, amelyek a céldátum idejére 2030.) teljesítik a belépéshez szánt követelményeket, föl fogják venni. Ez a két állam valószínűleg mem lesz benne ebben a körben. A fölvételhez egyhangú támogatás kell. Szerbiának ehhez olyan fokú strukturális és politikagyakorlati fordulatra lenne szüksége, ami szinte kizárható, Ukrajna háborújának meg még senki sem látja a végét. Ezek tipikus másodlagos célú nyilatkozatok. Hazai, szerbiai és kelet-európai fogyasztásra szántak. Csak a Mandinak nincs egy tökös munkatársa, aki érdemben kommentálná. Minden egyeduralom a silányulást erősíti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik