Nagy Sándort homoszexuálisként ábrázolják a Netflix új sorozatában

2024. február 20. 22:30

A görög kulturális miniszter szerint a film „rendkívül rossz minőségű fikció”.

2024. február 20. 22:30
null

Görögország kulturális minisztere bírálta a Netflix Nagy Sándorról szóló dráma-dokumentumfilmjét, amely „rendkívül rossz minőségű fikció”, amely „történelmi pontatlanságokkal van tele” – olvasható a Guardian hasábjain.

Lina Mendoni megjegyzései az Egy isten teremtése című film kapcsán hangzottak el, mivel 

a sorozatban a készítők Nagy Sándor és bizalmasa, Héphaisztion között romantikus kapcsolatot ábrázoltak. 

Görögországban az Eleftheros Typosz című lapban megjelent véleménycikk „az igazság elferdítésének” nevezte a szériát, és Oliver Stone 2004-es Alexander című filmjét hibáztatta azért, hogy „propagandakampányt indított Sándor homoszexualitásáról”.

Dimitrisz Natsziú, a keresztény ortodox Niki politikai párt elnöke „sajnálatosnak, elfogadhatatlannak és történelmietlennek” nevezte a sorozatot, és azt mondta, hogy az „azt az elképzelést kívánja tudat alatt közvetíteni, hogy a homoszexualitás elfogadható volt az ókorban, ami minden alapot nélkülöz”.

Sándor és Hephaestion kapcsolatának ábrázolásáról Mendoni azt mondta: 

A forrásokban nincs szó arról, hogy ez a barátság túllépi az Arisztotelész által meghatározott barátság határait”.

Amikor Natsziú megkérdezte, hogy a kormány fellép-e a Netflix ellen, Mendoni azt mondta, hogy egy ilyen lépés alkotmányellenes lenne. Görögország alkotmánya a 19. század eleje óta védi a művészet szabadságát.

A kulturális minisztérium nem gyakorol cenzúrát, nem hajt végre büntetőeljárást vagy betiltást eredményező intézkedéseket, nem manipulálja, nem korlátozza, nem ellenőrzi az információk és eszmék terjesztését sem preventív, sem represszív módon”

 – mondta Mendoni.

Nyitókép: DILARA IREM SANCAR

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. február 21. 19:24
Megy a történelem hamisítás minden szinten.
KBA98
2024. február 21. 16:58
Ezek mindent és mindenkit tönkre akarnak tenni! El kell zavarni őket a francba, de örökre!
Reszelő Aladár
2024. február 21. 14:58
Fogjuk már fel! A világon az összes nagy dolgot zibuk hajtották végre, akik önön zsenialitásuk továbbélése és a korszellem miatt kénytelenek voltak nőkkel is hálni és utódokat nemzeni. Szerintük a világ 5%-a zibu, a többi pedig látens, egy pxnát pedig maximum egy nő láthat szépnek.
Dr Bubo
2024. február 21. 09:13
A görögök csináljanak egy filmet a homoszexuális A. Lincoln-ról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!