Moldova területére tévedt Ukrajnából egy harci drón: robbanószerkezet is volt rajta

2024. február 12. 20:26

A moldovai rendőrség szerint 50 kilogramm robbanószert találtak a lezuhant drón törmelékei között.

2024. február 12. 20:26
null

Moldova megsemmisítette a szomszédos Ukrajnából területére tévedt és ott lezuhant Sahíd harci drónon talált robbanóanyagot, közölték hétfőn a helyi hatóságok. A moldovai rendőrség szerint 50 kilogramm robbanószert találtak a lezuhant drón törmelékei között vasárnap a déli Etulia települése mellett, közel az ukrajnai határhoz. 

A drón darabjait begyűjtötték és hatástalanították. A moldovai határőrség szerint a péntek esti orosz légitámadás során Izmail térségében az ukrán légvédelem által lelőtt egyik drónról lehet szó. Izmail mintegy 40 kilométerre van Etuliától. Mihai Popsoi moldovai külügyminiszter az X platformon közzétett bejegyzésében elítélte Oroszország Ukrajna elleni folyamatos barbár támadásait, amelyek, mint fogalmazott, közvetlenül érintik Moldovát. 

Tavaly Moldova területén több alkalommal is találtak a szomszédos országban dúló háborúból származó rakétaroncsokat, amelyek még tartalmaztak töltetet, így szükségessé vált tűzszerészeti ártalmatlanításuk.

Nyitókép: Mandiner-archív

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 06:44
🍓 ️ F­o­­r­r­ó­­ l­­á­n­yok sz­­ex­­et ak­ar­­­n­­­ak, ba­­­sz­­d m­eg ők­­et itt 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
remi
2024. február 13. 08:16
Ez az egész túldimenzionálása a kérdésnek arról szól, hogy sandunak legyen mivel megmagyaráznia a nyílt belépésüket a háborúba, mostanra ugyanis (az egyébként is meglehetősen vértelen) cáfolatok ellenére biztosra vehető, hogy a "hohol" F-16-ok moldáv repteret fognak használni. Moldovát egyébként egy ideje a cica és shorthos gheorgh "kormányozza".
Hekimeki
2024. február 13. 07:43
Biztos megint az lett volna Putyin megtámadta Moldovát is .....mint a lengyeleket a románokat .... Kérem szépen ezt a kibaszott zselét nem lehetne már eltakarítani az emberiség útjából de végleg!!!???!!!
kokrowatz-0
2024. február 12. 20:38
az nincs túlhangsúlyozva, hogyvez egy ruszki drón volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik