Mi történik Romániában?! Liberálisok csatlakozhatnak a szélsőjobboldali párthoz

2024. február 14. 17:40

Az AUR elnöke szerint a közeljövőben több liberális és szociáldemokrata párti politikus csatlakozik a szövetséghez.

2024. február 14. 17:40

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) állítása szerint a kormánykoalíció két pártja, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) több mint 150 polgármestere, alpolgármestere, helyi és megyei tanácsosa csatlakozott a párthoz, tiltakozásul a választások összevonásáról szóló tárgyalások ellen – írja a Krónika.

„Valentin-napon meglepetést tartogatunk a Nicu-Marcel csodapáros számára:

több mint 150 polgármester, alpolgármester, helyi és megyei tanácsos csatlakozott hozzánk a PNL és a PSD részéről, így tiltakozva a választások összevonásáról szóló tárgyalások ellen.

Néhányan közülük részt vettek az AUR által a parlament előtt tartott sajtótájékoztatón is” – szerepel az AUR szerdai közleményében.

„Ezek az emberek most még nem az AUR tagjai, mert elveszíthetik a mandátumukat. Amikor a választások időpontját kitűzik, aláírják az AUR-ba való belépési nyilatkozatot” – közölte George Simion, az AUR elnöke.

Simion szerint a közeljövőben további liberális és szociáldemokrata párti politikus csatlakozik a szövetséghez.

Az AUR azt is közölte, hogy szerdán 14 órakor tiltakozást szervez az Állandó Választási Hatóság (AEP) előtt az intézményen által állítólag fontolgatott törvénytelen intézkedések ellen. Simion szerint ugyanis meg akarják tiltani azon külföldön élő román állampolgárok szavazását az európai parlamenti választásokon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. február 15. 16:27
Látszik , ez a téma nem érdekel SENKIT, pedig fontos lenne Magyarországnak . Sajnos a Mandiner az utolsó hirek közé teszi és megengedi, ho ilyen sexykitty-21 félék baromságokkal telefirkálják v. önreklámozással a Hozzászólók rovatát - NINCS ITT se moderátor, se cenzúra, ami komolytalanná teszi ezt a fórumot, pedig nagy szükség lenne a választó polgárok véleményét IS elovasni, meghallgatni.
auditorium
2024. február 15. 14:33 Szerkesztve
Meloni ma RO-ban van és mutatják beszédét az ol. TV-hiradókban. Jó viszonyt akar Romániával, hiszen több mint egy millió román él Itáliában. Többsége szorgalmasan dolgozik. Ötvenezer ol. céggel állnak kereskedelmi kapcsolatban. A gazdasági kérdésen kivül szó van a katonai stratégiáról is, mely a két országot közelebb hozza. Nincs kizárva, h. a juniusi EU--P. jobbos koalicióját is előkésziti ez azt új. Ha a liberálisok is csatlakozhatnak a szélső jobboldali pártokhoz, az megkönnyitené a jobbos koaliciót. A külföldön élő románok otthon szavazhatnak az EU-P-re. De lehet, h. ez is a megbeszélés témája lesz.
Beszélgető
2024. február 15. 07:08
Román politikussal halat sem lehet fogni…. Ha feltűzöd a horogra és bedobod, elmenekül a vízi élővilág.
Akitlosz
2024. február 14. 23:30
Ha nem tudja a Mandiner, hogy mi történik Romániában, akkor minek ír erről cikket? Az olvasóktól várj már megint az információkat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!