Megint megbénult Németország, újabb tüntetés vette kezdetét

2024. február 02. 12:09

A több mint 200 ezer utazót érintő sztrájk miatt több száz járatot törölni kellett.

2024. február 02. 12:09

Több millió ingázó és utazó közlekedését zavarta meg pénteken a Verdi szakszervezet egynapos sztrájkja, amelyet 90 ezer tömegközlekedésben dolgozó számára hirdettek meg.

A munkabeszüntetéshez Bajorország kivételével az összes német szövetségi állam érintett dolgozói csatlakoztak.

A szakszervezet követeléseinek középpontjában a jobb munkakörülmények állnak: a munkaidő csökkentése mellett a fizetett szabadnapok növelését kérik – szerepel a pénteken kiadott közleményben.

„Drámai a munkaerőhiány a tömegközlekedésben, hihetetlen nyomás nehezedik az alkalmazottakra. Minden nap busz- és vonatjáratokat kell törölni az összes zónában, mivel nincs elegendő személyzet” – írta Christine Behle, a Verdi alelnöke hétfői közleményében.

Csütörtökön 11 németországi repülőtéren tartottak egynapos munkabeszüntetést a biztonsági dolgozók.

A több mint 200 ezer utazót érintő sztrájk miatt több száz járatot törölni kellett.

A fennakadások Hamburgban pénteken is folytatódtak, mert a Verdi ott újabb munkabeszüntetésre szólította fel a repülőtéri kiszolgáló személyzetet, magasabb fizetést és egy egyszeri háromezer eurós (1,15 millió forintos) utólagos inflációkövető pótlékot követelve.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: LASZLO PINTER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2024. február 02. 12:42 Szerkesztve
És ez csak a kezdet, és ez vár ránk is! Eszetlenül eltolódtak a fizetési arányok, és a legtöbbet keresők dolgoznak a legkevesebbet és közük nincs a társadalmi és szociális ellátási szükségeltekhez. "Üzletemberek, managerek, kereskedők" Hatalmas profitot zsebelnek be mindenből, még az állami szociális ellátásokból is. Még abból az adóból is az ő jövedelmük, profitjuk nő, aminek tisztán a közszükségleteket, közellátást kellene fedezni. Rég elkezdődött a folyamat és lassan a csúcsára ért, hogy az utódjából mindenki diplomást, pénzügyest, ügyvédet, managert nevel. Hozzáteszem hogy megértem őket, hiszen ki ne akarná a gyerekének, hogy kevesebb munkával jobban éljen. Ám ennek ez lesz az eredménye. És szerintem nincs is rá gyógymód. Lassan mindenki diplomás lesz, a maradék szakember, közszolgálatban dolgozó meg kihal és ennyi. Addig időnként még lesz egy -két bérkövetelő sztrájk, de ezek az emberek úgyis csak annyit fognak kapni, hogy épp éhen ne haljanak.
kizokkentido
2024. február 02. 12:18
A nemzeti szocialistáknál is sokkal veszélyesebbek vannak hatalmon Németországban, ők a nemzetietlen szocialisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!