Magyarországnak üzent Lukasenka, kívánt is valamit

2024. február 29. 11:32

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök minden jót kívánt Magyarország új államfőjének, és arról is írt, milyen területeken tudna együttműködni a két ország.

2024. február 29. 11:32

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök gratulált Sulyok Tamásnak Magyarország köztársasági elnökévé történő megválasztásához – írja a Gazeta. A nyilatkozatban külön hangsúlyozza a Minszk és Budapest közötti kölcsönös megértés erősítésének fontosságát. Emellett kifejezte bizalmát, hogy a két ország az egyenlőség és a kölcsönös tisztelet elvét betartva sikeresen tud majd együttműködni különböző területeken.

Minszk érdekelt a kapcsolatok fejlesztésében a kereskedelmi, gazdasági, energetikai, tudományos, technológiai, sport, valamint kulturális területeken

– közölte Lukasenka, aki jó egészséget és sikeres feladatvégzést kívánt Sulyok Tamásnak, a magyar népnek pedig jólétet és békét.

A fehérorosz vezető egyébként a napokban a papírformának megfelelően úgy döntött, újraindul az elnöki székért.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ilya Pitalev

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. március 02. 13:06
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Forgalmazó
2024. március 01. 22:10
Ez a nyugaton diktátorozott vezető is fényévekkel normálisabb bármely eu vezetönél! Az eu megveszett kutyái tombolnak!
Janika50
2024. február 29. 19:45
Ki állapitja meg bármely vezetőről, hogy diktátor, vagy csodálatos demokrata?
B_kanya
2024. február 29. 15:11
Lajoss 2024. február 29. 12:09 "Putyin-csicskák “együttműködése.”🫢" Sírnak a mo$$lékból :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!