Kitálalt az elemző: megalapozottak lehetnek a pletykák arról, hogy „Németország Európa beteg embere”

2024. február 17. 13:28

Minden jel arra mutat, hogy nem sült el jól az Európai Unió által erőltetett szankciós politika.

2024. február 17. 13:28
German Chancellor Olaf Scholz shakes hands with US Vice President Kamala Harris prior bilateral talks at the Munich Security Conference (MSC) in Munich, southern Germany on February 17, 2024.

Az Európai Bizottság bemutatta a 2024. téli gazdasági előrejelzését. Hortay Olivér, a Századvég elemzője vette górcső alá a jelentést a Magyar Nemzet számára. Ahogy arra felhívta a figyelmet, az Európai Unió által erőltetett szankciós politika európai kárait alul-, míg Oroszországra mért kárait felülbecsülte a brüsszeli vezetés.

„Bebizonyosodott sajnos, hogy ezeknek a szankcióknak az orosz kárait szisztematikusan felülbecsültük, az európai kárait szisztematikusan alulbecsültük.

Ebből az következik, hogy érdemes lenne a szankciós politikán változtatni”

– árulta el Hortay Olivér.

Komoly bajban van Németország

Az Európai Bizottság adatai is azt bizonyítják, hogy nem megalapozatlanok azok az elmúlt hetekben elhangzott állítások, amelyek szerint Németország Európa beteg embere. A német gazdaság nagyon súlyos strukturális kihívásokkal küzd. Ezeknek a tünetei sorban érkeznek,

a gazdatüntetések pedig az elégedetlenség szimbólumává kezdenek válni.

A probléma, hogy a német nehézségek az egész Európai Unió és köztük hazánk elé is egy nagyon jelentős kihívást állítanak, hiszen Németország a közösség talán legfontosabb gazdasága.

Az elmúlt hetekben az egyik legnagyobb ipari szövetség vezetője úgy nyilatkozott, hogy a német ipar lényegében megállt.

A német vállalatok egyre nagyobb számban vándorolnak ki Németországból, és ezzel kapcsolatban már maga a gazdasági miniszter is megkongatta a vészharangokat.

A külügyminiszter, aki korábban az egyik leginkább szankciópárti képviselőnek számított Németországban, maga is beismerte néhány hónapja, hogy a szankciók nem érték el a kellő eredményeket, mert

Oroszország gazdasága jobban teljesített, mint várták, Németország gazdasága pedig recesszióba került”

– mondta Hortay Olivér.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: SVEN HOPPE / POOL / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2024. február 18. 07:14
A főnök parancsa ez!USA
Szerintem
2024. február 17. 17:07 Szerkesztve
"Zjzj 2024. február 17. 14:04 Elemezgessetek csak meg sirassatok a nemeteket…2,5xse a per kapita gdp arrafele a mienknek, majd ha megfordul a kocka ugathattok, egyebkent pedig fingotok sincs mirol beszeltek" Mert a még értelmes elődök összeraktak egy jól működő Németországot, egy darabig még tart a lendületből. A mostani tendencia viszont lehangoló és egyre gyorsuló. Ha jártál volna úgy tíz, tizenöt évvel ezelőtt és mostanában is Németországban, te is érzékelhetnéd a megdöbbentő lecsúszást gazdasági, társadalmi, kulturális... azaz minden téren is.
atti64
2024. február 17. 17:07
NEMETORSZÁGOT BUDÖS PATKÁNY HAZAÁRULOK IRÁNYITJÁK MERKEL OTA!!!!!!!!!!!!!!BEENGEDTÉK A SZART MER ARRA LUSTÁK HOGY GYEREKET CSINÁLJANAK IGY NINCS EMBER AKI DOLGOZNA AZT HISZIK HOGY A MIGRIK MAJD FOGNAK DOLGOZNI DE ÖK IS CSAK AZ ENTER GOMBOT SZERETIK NYOMNI!!!!!!!!!!!!!!!MEGÉRDEMLIK A SORSUKAT CSAK NEKÜNK MINDEN HATÁRRA KELL KERITÉS ÁRAMMAL MERT JÖNNEK A ZOMBIK ÉS ÉLVE FELFALNAK MINDENKIT MINT A FILMEKBEN!!!!!!!!!! EUROPA ELESETT!!!!!!!!AKI EZT NEM LÁTJA ÉS NEM TESZ SEMMIT AZ MEG FOG DÖGLENI KESERVES HALÁLA LESZ!!!!!!!!!!!!4
Szerintem
2024. február 17. 16:58
"Az elmúlt hetekben az egyik legnagyobb ipari szövetség vezetője úgy nyilatkozott, hogy a német ipar lényegében megállt." Szép, mondhatom. Gratulálok! Szívás ez nekünk is, de az legalább bíztató, hogy nálunk nem a német balfaszokhoz hasonló moslék van kormányon, akik még konjuktúrában is becsődölni szoktak, minden kormányzásukkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!