Kijózanító pofont kapott az Európai Parlament elnöke az X-en

2024. február 02. 08:50

Az egyetlen dolog, amiben az EU szisztematikusan „eredményes”, az a saját népének elárulása – szembesítették a politikust.

2024. február 02. 08:50

Roberta Metsola EP-elnök is reagált a csütörtöki EU-csúcs eredményére, amelyen Orbán Viktornak sikerült kiharcolnia egy olyan megállapodást, amellyel hazánk is egyet tud érteni, ugyanakkor biztosítja az Ukrajnának szánt EU-s források kifizetését. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Komoly kritikát kapott az EP-elnök

Metsola bejegyzésében többek között azt írta, szerinte „tartozunk” az 50 milliárd euróval az Ukránoknak, az ukrán embereknek, amellyel az ország szerinte „helyreállítható, újjáépíthető és megreformálható”, valamint közölte: a támogatás szerinte nagy előrelépést jelent majd Ukrajna számára az EU-csatlakozásához vezető úton.

A politikus bejegyzésére számos negatív kritika érkezett a közösségi oldalon, többek között Eva Vlaardingerbroek, kommentátor is reagált rá. Mint felháborodva fogalmazott:

„Elnézést? Milyen »helyreállításról, újjáépítésről és reformról« beszélsz?

Ukrajna már nem háborúzik?

Ti őrültek vagytok.

Az egyetlen dolog, amiben az EU szisztematikusan »eredményes«, az a saját népének elárulása.

Ne rángass bele minket a harmadik világháborúba!”

– fogalmazott a kommentátor.

Bejegyzését eredeti, angol nyelven itt tekintheti meg:

Nyitóképen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) és Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke az Európai Unió zászlóját tartja az uniós parlamentben, Brüsszelben 2023. február 9-én, az Európai Tanács brüsszeli ülésének idején. Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. február 02. 12:38
Hát az a nagy gond, hogy a háttérhatalmi maffia mindenkit megvett.
Haramia
2024. február 02. 09:53
Ül a pofon.
2024. február 02. 09:36 Szerkesztve
Az eu-nak nincs népe. Az országoknak van. A mondanivalójával egyetértek.
bondavary
2024. február 02. 09:34
Miért tartozunk bármivel Ukrajnának? Az ukrán vezetés vállalta, hogy provokatív módon, az USA érdekei szerint a NATO előretolt bástyája lesz az orosz határon. Európa erre csak ráfizetett, és most még fizesse is az USA projektjét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!